Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Romania importa lapte. Am cumparat cu aproape 43% mai mult!

Romania importa din ce in ce mai mult lapte. In primul semestru din 2020 am cumparat cu aproape 43% mai mult, in timp ce fabricile din tara noastra se inchid! Iata constatarile analistilor, intrucat solutii inca nu sunt!
Importurile de lapte brut s-a majorat cu aproape 43% in primul semestru al anului in timp ce cantitatea de lapte colectata de unitatile procesatoare de la exploatatiile agricole si centrele de colectare a fost mai mica cu 0,7% decat in aceeasi perioada din anul anterior, arata datele publicate marti de Institutul National de Statistica (INS).
Conform datelor centralizate de INS, in intervalul 1 ianuarie - 30 iunie, productia de smantana de consum a scazut cu 109 de tone (-0,3%), comparativ cu primele sase luni din 2019.
Pe de alta parte, cresteri ale productiei au fost inregistrate la: unt - cu 927 tone (+17,6%), lapte de consum - cu 20.333 tone (+12,5%), lapte acidulat (iaurt, iaurt de baut, lapte batut si alte produse lactate similare) - cu 3.134 tone (+2,8%) si branzeturi - cu 649 tone (+1,3%).
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Covrigarie - o afacere cu profit imediat
Obtine profit de 3 000 de euro pe luna cu propria ta covrigarie Cate covrigarii intalnesti in drumul tau spre serviciu Numai in zona centrului vechi din capitala sunt vreo 10 Si numarul lor este in crestere Daca esti un pic atent aproape fiecare covrigarie are clienti care stau la coada asteptand sa cumpere covrigi calzi Te-ai intrebat de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Totodata, in perioada analizata, cantitatea de lapte brut importata de catre unitatile procesatoare a crescut cu 21.660 tone (+42,8%).
La nivelul lunii iunie a acestui an, fata de luna corespunzatoare din anul precedent, cantitatea de lapte de vaca pe care au colectat-o unitatile procesatoare a crescut cu 5.030 de tone (+4,8%), iar majorari ale productiei s-au inregistrat la: unt (+136 tone; +17,9%), lapte de consum (+3.656 tone;+15,3%) si branzeturi (+1.146 tone; +12,5%).
Productia a scazut cu 344 de tone la smantana de consum (-6,1%) si cu 72 de tone (-0,4%) in cazul laptelui acidulat (iaurt, iaurt de baut, lapte batut si alte produse lactate similare).
In schimb, cantitatea de lapte brut importata de catre unitatile procesatoare a crescut in luna iunie 2020 cu 3.454 de tone (+57,4%), fata de aceeasi perioada din 2019.
Potrivit sursei citate, in iunie 2020 fata de luna precedenta, unitatile procesatoare au colectat o cantitate de lapte de vaca in crestere cu 1.575 de tone (+1,5%). Productia de branzeturi a crescut cu 702 de tone (+7,3%), dar s-a diminuat cu 16,2% in cazul laptelui acidulat (iaurt, iaurt de baut, lapte batut si alte produse lactate similare), cu 9,8% la smantana de consum, cu 7,4% pentru laptele de consum si cu 5% la unt.
Cantitatea de lapte brut importata de catre unitatile procesatoare a scazut cu 1.163 de tone (-10,9%), releva statistica oficiala.
INS precizeaza ca informatiile publicate marti surprind impactul crizei COVID-19 si al masurilor luate de autoritati ca urmare a decretarii starii de urgenta pe teritoriul Romaniei incepand cu 16 martie 2020 si a starii de alerta.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 4.75 din 6 voturiArticole conexe:
- » Oros, MADR: Peste 40% din fermele din Romania nu vor rezista, daca nu se asociaza
- » Laptele de capra, util la combaterea Covid-19
- » Romania, deficit urias in comertul cu produse agroalimentare
- » Precizari importante ale AFIR pentru tinerii fermierii care obtin bani prin PNDR
- » Asigurarea unei recolte bogate de rapita: 5 sfaturi importante de urmat
Ultima ora
- » Apicultorii, solicitare privind oprirea insecticidele neonicotinoide
- » Fermierii pot obtine noi bani de la UE. Reducerea de emisii de metan, o prioritate
- » Fost sef ANSVSA, condamnat la peste 8 ani de inchisoare cu executare. A fugit din tara
- » APIA: Peste 760.000 de fermieri vor primi subventiile
- » Gripa aviara in Franta. Peste 200.000 de rate, sacrificate
Comentarii
0 comentarii