Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania Libera: Painea alba si prajelile, vizate de taxa pe fast-food


Ministerul Sanatatii avertizeaza patronatele din alimentatie – care au anuntat ieri scumpirea alimentelor cu 20-30% – sa nu profite de dezbaterile pe tema taxei pe fast-food pentru a creste excesiv preturile produselor. Pe de alta parte, specialisti in nutritie spun ca lista cu produsele taxate va fi extrem de greu de alcatuit.

Vineri este ultima zi in care proiectul
de lege privind introducerea taxei pe fast-food se mai afla in dezbatere publica, iar Ministerul Sanatatii a anuntat ca joi va avea loc o discutie pe aceasta tema, la solicitarea patronatelor
Romalimenta, Rompan si Asociatia Patronala Romana din Industria Laptelui. Presedintele Romalimenta, Sorin Minea, a declarat ieri ca produsele alimentare se vor scumpi cu 20%, iar presedintele Federatiei Sindicale din Industria Alimentara (FSIA), Dragos Frumosu, a venit cu vestea ca aplicarea taxei pe fast-food ar putea duce la scaderea consumului, deci va atrage concedierea a peste 36.000 de persoane.
Calculul care a dus la concluzia ca produsele alimentare se vor scumpi cu 20% ni l-a explicat Sorin Minea, pornind de la afirmatia secretarului de stat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel ca taxa va aduce circa un miliard de euro la bugetul Sanatatii. "Am luat cifra de afaceri pe toata industria alimentara, am scazut apa, vinul, berea si painea si am adaugat importurile pe anumite produse si am ajuns la 7-8 miliarde de euro. Un calcul larg arata o scumpire cu 20% a produselor alimentare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cu cat vor fi mai putine produse pe lista, cu atat taxa va fi mai mare", ne-a declarat presedintele Romalimenta. Minea considera ca proiectul de lege privind taxa pe fast-food poate fi inutil, argumentand ca, daca se scumpesc produsele din lista alcatuita de minister, producatorii le vor schimba denumirea ca sa nu mai fie atinse de legea taxei pe fast-food. Reprezentantii Ministerului Sanatatii considera cifrele si procentele avansate astazi de Minea si Frumosu ca fiind "nerealiste si fara baza de calcul".

Citeste mai mult in Romania Libera
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016