Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania, pe locul cinci in Uniunea Europeana, la productia de cereale

romania-pe-locul-cinci-in-uniunea-europeana-la-productia-de-cereale

Tot intr-un clasament intocmit la nivelul UE, Romania ocupa locul al treilea in ceea ce priveste sectorul crescatorilor de ovine.


Uniunea Europeana a recoltat in 2014 o cantitate record de 331,7 milioane de tone de cereale, pe primul loc fiind Franta cu 72,7 milioane de tone, urmata de Germania (52 de milioane de tone), Polonia (31,9 milioane de tone), Marea Britanie (24,5 milioane de tone) si Romania (22,1 milioane de tone).
 
In 2014, productia de cereale a crescut comparativ cu 2013 in marea majoritate a statelor membre, inclusiv in Romania de la 20,8 milioane de tone la 22,1 milioane de tone. De asemenea, productia de cereale a UE a fost mai mare cu 15,2% in 2014 fata de productia medie realizata in 2000-2012 chiar daca in aceeasi perioada suprafata cultivata a scazut cu 5%.
 
In randul statelor membre, cele mai remarcabile cresteri ale productiei de cereale au fost inregistrate in cazul statelor baltice, Lituania (72,4%), Estonia (70,3%) si Letonia (68,3%), urmate de Bulgaria (56,9%), Slovacia (49,3%) si Romania (39,1%).
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

In termeni de valoare, cerealele reprezinta 13% din productia agricola a UE si echivaleaza cu 25% din productia vegetala a UE. In schimb, porcinele, vitele si ovinele reprezinta 17% din productia agricola a UE si acopera 42% din productia animala.
 
In 2014, populatia de ovine a UE era de 84,2 milioane animale, aproape identica cu cea de vite. Peste un sfert (27%) din ovinele din UE erau crescute in Marea Britanie, care numara 23 milioane ovine, urmata de Spania (18%) si Romania (11% cu 9,5 milioane de ovine).

Cu toate acestea, Romania nu se regaseste printre tarile membre care contribuie cel mai mult la valoarea productiei agricole a UE. Lider la acest capitol este Franta, care contribuie cu 18% la totalul UE, urmata de Germania (14%), Italia (13%), Spania (10%), Marea Britanie (8%), Olanda (7%) si Polonia (5%). Impreuna aceste sapte state membre sunt responsabile pentru trei sferturi din productia agricola a UE. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016