Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania produce doar 15% din hameiul folosit in productia de bere

romania-produce-doar-15-din-hameiul-folosit-in-productia-de-bere

MADR releva ca marea majoritate a hameiului folosit in productia de bere din Romania este importat! Productia nationala reprezinta doar 15%!


Seful MADR a spus ca acest sector se poate dezvolta si trebuie intervenit prin politici publice care sa duca la echilibrarea balantei comerciale.
 
In prezent, in Romania se cultiva doar 250 de hectare cu hamei, de peste sapte ori mai putin decat in urma cu 25 de ani.
 
"Daca la productia de bere suntem pe locul 10 in Europa, tot pe locul 10 suntem si la consum, ceea ce inseamna ca avem o piata foarte buna, dar trebuie sa integram in lant toate componentele valorice.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori


Lucrarea & 39;Criptomonede Ghid practic pentru incepatori& 39; nu lasa nicio intrebare fara raspuns Te invitam sa o parcurgi chiar acum si sa devii fara nicio exagerare expert in bitcoin si in alte monede virtuale Este primul pas spre o investitie inspirata Iata 2 motive esentiale pentru care trebuie sa parcurgi lucrarea & 39;Criptomonede...

Oferta Speciala
valabila 48h
Nu spun acest lucru doar pentru ca datele statistice primeaza ci pentru ca istoria ne-a demonstrat: pana in 1996 aveam la nivel national 1.800 hectare cu hamei, azi se lucreaza doar 250 hectare.
 
Chiar daca am avut sprijin cuplat in sectorul producerii de hamei nu a fost suficient pentru fermieri ca poate fi o cultura care sa le poata aduce venituri consistente si fluctuatii mai mici de pierderi in functie de toate verigile lantului de producere.
 
Spun asta pentru ca, inca de aseara si astazi toata ziua, a trebuit sa raspund multor intrebari legate de impactul pe care suspendarea activitatii la Azomures il va avea in agricultura romaneasca.
 
Fac aceasta mentiune pentru ca este important sa ne uitam mai cu atentie la materiile prime utilizate de sectorul producerii berii in Romania, sa ne asiguram ca si aceasta mica productie integrata in procesare isi va regasi anul viitor capacitatile si nivelurile cu care ne-am obisnuit in anii trecuti si de ce nu, sa venim cu aceste politici publice sa incurajam sectorul", a afirmat Chesnoiu.
 
La randul sau, directorul general al Asociatiei Berarii Romaniei, Julia Leferman, a mentionat ca toata productia de orz, orzoaica si hamei este preluata complet de industria de bere din Romania, insa aceasta nu este suficienta si astfel se recurge la importuri.
 
In opinia sa, avantajul cel mai mare al pietei berii din Romania este ca produce local si genereaza prin procesare valoare adaugata in economia locala.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016