Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania, singura tara din UE fara subventii pentru agricultura ecologica

Romania este singura tara din Uniunea Europeana care nu primeste subventii europene pentru sectorul agriculturii ecologice, a declarat, marti, presedintele Asociatiei Bio-Romania, Marian Cioceanu, citata de Agerpres.

"Suntem singura tara din UE care nu are inclusa o sustinere financiara prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) pentru sectorul agriculturii ecologice. In prezent, incercam sa renegociem cu UE un pachet de sprijin financiar pentru fermierii romani care practica agricultura ecologica", a precizat Cioceanu.
Acesta a subliniat ca, desi Romania este o tara cu un imens potential in acest sector, consumul de produse ecologice este la un nivel extrem de scazut din cauza lipsei informatiilor referitoare la beneficiul consumului de produse ecologice, dar si din cauza preturilor mult mai ridicate decat cele ale produselor conventionale.

“La ora actuala, avem legislatie suficienta pentru acest sector, dar ne lipseste un sistem de educare si informare pentru consumatori. Multi procesatori din Romania si-au anuntat intentia de a intra pe aceasta piata, dar nu stiu cum sa produca in sistem ecologic. Asociatia noastra incearca prin diferite proiecte sa ii invete nu numai cum sa produca, ci si cum sa comercializeze produsele ecologice”, a precizat presedintele Asociatiei Bio-Romania.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Preturile ar putea scadea considerabil daca pe aceasta piata ar intra mai multi procesatori din domeniul panificatiei, produselor din lapte si carne, a mentionat presedintele Bio-Romania.

"Preturile produselor ecologice ar putea fi cu doar 10-20 de procente mai mari decat ale celor conventionale, daca am avea mai multe ferme certificate ecologic si abatoare. La ora actuala avem doar doua ferme de gaini ouatoare certificate si cateva ferme de vaci de lapte crescute in sistem ecologic, dar, in schimb, exportam cantitati semnificative de grau ecologic, care se intorc in tara in produse procesate, la preturi de 2-3 ori mai mari decat cele conventionale", a adaugat presedintele Asociatiei Bio-Romania.

In 2008 Romania a exportat circa 129.000 de tone de produse ecologice, in valoare de 100 de milioane euro, circa 80% dintre acestea fiind materie prima. Importurile de produse ecologice au fost in valoare de 8-10 milioane euro, aproape duble decat in 2007, cele mai semnificative fiind gemurile, dulceturile, cafeaua si dulciurile, informeaza Agerpres.

Suprafata cultivata cu culturi ecologice in Romania este estimata la 220.000 de hectare pentru 2008, comparativ cu doar 190.000 de hectare in 2007.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton