Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania sustine mentinerea platilor pe suprafata si dupa anul 2020

romania-sustine-mentinerea-platilor-pe-suprafata-si-dupa-anul-2020

In acest sens, secretarul de stat in MADR, Teodor mihalcea, a prezentat punctul de vedere al tarii noastre , in cadrul reuniumii ministrilor agriculturii din tarile memebre ale Grupului de la Visegrad.


Teodor Mihalcea, secretar de stat in cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a participat la Reuniunea ministrilor Agriculturii din cadrul Grupului de la Vişegrad 4+3 (Bulgaria, Romania, Slovenia), eveniment desfaşurat la Varşovia, sub preşedinţia poloneza a Grupului de la Vişegrad +3.
 
Tematica reuniunii a vizat prioritatile in domeniul agricol ale presedintiei poloneze a Grupului de la Visegrad - revizuirea Cadrului Financiar Multianual 2014-2020 cu implicatii asupra regulamentelor Politicii Agricole Comune si viitorul acesteia dupa 2020, precum şi dezbaterea preliminara a propunerilor de simplificare a PAC cuprinse in Regulamentul Omnibus.
 
Romania sustine declaratia comuna pe Omnibus si subliniaza importanta mentinerii sprijinului pentru organizatiile de producatori, mai ales in acele state membre unde gradul de organizare in sectorul de legume–fructe este scazut.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Modificarile propuse cu privire la suportarea consecintelor financiare ale nerecuperarii debitelor si eliminarea regulii 50/50 ar putea conduce la importante consecinte financiare pentru statele membre si nu poate fi acceptat.
 
Schimbarile importante care s-au initiat in MFF 2014-2020 este bine sa se continue si in noua perspectiva financiara, iar in acest sens este important sa se ajunga la convergenta platilor directe intre Statele Membre.
 
In plus fata de propunerile incluse in OMNIBUS, pentru Romania este deosebit de importanta revizuirea Anexei II din Reg. (UE) nr.1305/2013, respectiv cresterea cu 20% a ratei de sprijin pentru cooperativele care vor sa faca investitii in procesare, incurajand astfel asocierea si, implicit, realizarea de investitii colective in interesul membrilor.
 
De asemenea, Romania considera important sa se evalueze oportunitatea mentinerii platilor directe pe suprafata - SAPS si dupa 2020.
Alte teme de discuţie au vizat „pachetul de igiena” - stabilire a unor norme specifice de igiena care se aplica alimentelor de origine animala, in ceea ce priveste posibilitatea de sacrificare a animalelor in ferma, care ar putea fi apoi oferite la vanzare pe piata locala.
 
Dezbaterea este de interes pentru Romania, producatorii romani de dimensiuni mai mici solicitand norme simplificate si mai flexibile. In prezent, Romania lucreaza la o modificare a cadrului legislativ privind conditiile minime de functionare a abatoarelor de capacitate mai mica prin care se definesc abatoare de capacitate mica, centre si puncte de sacrificare, cu limitarea numarului maxim de capete/luna care pot fi sacrificate in aceste tipuri de unitati”, a afirmat secretarul de stat Teodor Mihalcea.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016