Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania sustine mentinerea subventiilor directe si propune un program de reconversie a livezilor


Mihail Dumitru, ministrul agriculturiiRomânia susţine acordarea de subvenţii directe pentru compensarea pierderilor producătorilor agricoli, reduceri sau exceptări fiscale, precum şi stabilirea unui fond de criză şi contracte-cadru între fermier şi procesator, potrivit unui comunicat emis, ieri, de Ministerul Agriculturii.

Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Mihail Dumitru a participat la reuniunea Consiliului Uniunii Europene (Agricultură şi Pescuit), unde a fost discutat raportul Comisiei către Parlamentul European, legat de opţiunile de etichetare în domeniul bunăstării animale şi stabilirea unei reţele europene de centre de referinţă pentru protecţia şi bunăstarea animalelor, de viitorul PAC, respectiv de măsurile de gestionare a pieţei după anul 2013.
În ceea ce priveşte Politica Agricolă Comună, România s-a declarat în favoarea menţinerii instrumentelor actuale de intervenţie pe piaţă precum şi pentru adoptarea unor măsuri care să combată efectele volatilităţii preţurilor şi să contribuie la revigorarea pieţelor.

Aceste măsuri ar putea fi: subvenţii directe pentru compensarea pierderilor de venit ale producătorilor, reduceri sau exceptări fiscale, stabilirea unui fond de criză şi contracte cadru între fermier şi procesator.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Totodată, România susţine consolidarea rolului organizaţiilor interprofesionale în ideea că aceste forme asociative trebuie să dispună de instrumente adecvate pentru îmbunătăţirea calităţii produselor, prevenirea şi gestionarea crizelor, putând astfel accesa fonduri europene.

În privinţa unor noi instrumente, un program comunitar de reconversie a plantaţiilor pomicole, similar celui din sectorul vitivinicol, poate reprezenta o oportunitate pentru creşterea competitivităţii acestui sector la nivel comunitar. In prezent, Romania se afla intr-o situatie dificila pe piata fructelor, fiind nevoita sa concureze cu tari precum Ungaria si Polonia, unde s-au investit sume importante in reintinerirea plantatiilor pomicole si unde costul de productie este mai scazut, dupa cum a aratat duminica, in emisiunea Viata Satului, Emil Farago, administratorul Pomicola Batos (minutul 12:10)

Având în vedere noul statut al României ca observator în cadrul Comitetului OECD pentru Agricultura (CoAg), România intenţionează să se implice în vederea stabilirii unor politici agricole eficiente la nivel mondial care să răspundă provocărilor actuale.

Acesta e prima reuniune a Consiliului de Miniştri sub mandatul comisarului pentru agricultură şi dezvoltare rurală Dacian Cioloş.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016