Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Romania sustine prelungirea autorizarii erbicidelor pe baza de glifosat
Produsele de protectie a plantelor pe baza de glifosat se utilizeaza ca erbicide pentru combaterea buruienilor in toate culturile insamantate sau transplantate, cereale, plante oaleaginoase, livezi si vii.
Deoarece perioada de aprobare a substantei active expira in 30 iunie 2016, Comisia Europeana a elaborat un proiect de Regulament de reaprobare a acestei substante in care se prevede ca in acordarea autorizatiilor, statele membre trebuie sa acorde atentie protectiei operatorului si riscului pentru plantele si vertebartele terestre netinta si sa aplice masuri de reducere a riscului unde este cazul.
De asemenea, statele membre trebuie sa asigure echivalenta dintre specificatiile tehnice ale materialului tehnic asa-cum este produs comercial si materialul utilizat in studiile toxicologice.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
„Pozitia Romaniei va fi pentru prelungirea autorizatiei pe o perioada de 15 ani pentru erbicidul glifosat, deoarece trebuie sa dotam agricultura cu cele mai bune solutii. Atat timp cat nu afecteaza sanatatea umana si pe cea a mediului, noi sustinem prelungirea pe perioada maxima si pentru utilizarea oricarui produs care permite o competivitate cu oricare stat, nu doar cu cele europene, ci si cu Brazilia, Australia, China, Argentina sau Rusia. Consider ca nu putem sa deposedam agricultorii din Romania de un instrument pe care il au si pe care il pot folosi. Utilizarea produsului trebuie sa permita fermierului sa fie dotat din punct de vedere al competitivitatii pentru ca, stiti bine, ca din maracine nu poti sa faci pom, iar din prost nu poate iesi om”, a explicat Botaniu.
Acesta a precizat ca o discutie la nivel european referitoare la autorizarea acestui insecticid ar putea avea loc la finele lunii mai, inceputul lunii iunie, iar majoritatea statelor europene sunt in favoarea reautorizarii acestui produs pentru o perioada de 15 ani.
„Aprobarea pentru glifosat ca substanta activa la nivelul european a fost data din 2002 pentru o perioada de 15 ani. Se implinesc cei 15 ani, deci trebuie reluat acest proces de reautorizare sau de interzicere a substantei active respective. Majoritatea statelor europene au mers pentru reautorizarea produsului, de fapt nu au fost pozitii contra reautorizarii, avand in vedere raportul calitate/pret pe care il are acest produs. Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA) a spus ca nu are efecte cancerigene, deci nu este un produs care sa dauneze sanatatii umane sau sanatatii mediului. Problema care exista se refera la un coformulant, respectiv talomina, un produs pe care il contine erbicidul acesta si despre care anumite studii, facute in paralel cu EFSA de anumite organizatii sau asociatii de mediu, au afirmat ca ar exista suspiciuni ca se pot produce disfunctionalitati”, mai spune oficialul din MADR.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.5 din 3 voturiIdei de afaceri in agricultura