Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania va susţine menţinerea bugetului Politicii Agricole Comune dupa 2020

romania-va-sustine-mentinerea-bugetului-politicii-agricole-comune-dupa-2020

Anuntul a fost facut de Petre Daea, ministrul Agriculturii, care a precizat si ca tara noastra se va opune plafonarii platilor directe.


Romania va sustine mentinerea bugetului Politicii Agricole Comune (PAC) dupa 2020 şi a celor doi piloni din cadrul PAC, dar va spune „nu” plafonarii platilor directe, a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea.
 
„Romania sustine mentinerea bugetului PAC si cei doi piloni si spune nu plafonarii. Vrem sa ne ducem spre convergenta, sa vedem ce perspective cream pentru fermierii tineri. Un tanar de astazi nu poate fi un fermier de maine fara pamant. Ce perspective ii dam? Şi noi avem din acest punct de vedere instrumente de sprijin, care presupun garantarea cu 80% de catre stat a creditului pentru capitalul de lucru. Este un act normativ care funcţioneaza, 80% garantii de la stat si 20% pun valoarea pamantului, dar in anumite condiţii. Este o masura pentru toti, dar in primul rand pentru tineri. Mai sunt masuri in PNDR pe care trebuie sa le mobilam cu bani si cu bani consistenti in viitorul PAC”, a precizat Daea.
 
Acesta sustine ca in bugetul viitoarei PAC, cercetarea trebuie sa detina o fila separata, in asa fel incat „ea sa se poata alimenta pentru a raspunde la marile provocari ale timpului, la schimbarile climatice, care au devenit o realitate”.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

In ceea ce priveste achizitia terenurilor agricole, şeful MADR a subliniat ca prin schimbarea conditiilor impuse in cumpararea terenurilor - proces care se afla in derulare - se doreşte crearea „unui culoar favorabil tinerilor”.
 
„Este o preocupare, noi o urmarim si o sa o aducem la cunostinta opiniei publice situatia pe care am gasit-o in tara, cand vom incheia aceasta lucrare extrem de importanta. Dar, presedintele partidului a lansat in Parlamentul Romaniei o initiativa parlamentara privind schimbarea conditiilor impuse in cumpararea terenurilor pe Legea 17, care sa dea un culoar favorabil tinerilor”, a mentionat ministrul.
 
In privinta viitoarei PAC, seful MADR considera ca Ministerului Agriculturii ii revine o mare responsabilitate in ceea ce priveste stabilitatea prioritatilor, dar acest lucru se face numai in dialog cu fermierii.
 
„Aici trebuie sa stai mereu in dialog cu fermierii. Tot timpul cu fermierii, pentru ca ei trebuie sa spuna ceea ce este convenabil sau nu, sa spuna cum vad ei lucrurile, ce perspectiva, care este dinamica lor, cum trebuie sa se materializeze de-a lungul vremii, in ce instrumente, care sunt procedurile, dar deocamdata se merge cu optiuni foarte clare de a ne pastra nivelul financiar al PAC. Noi trebuie sa proiectam PAC corect si avem o mare responsabilitate. In 2019, detinem Presedinţia Consiliului UE si din acest punct de vedere trebuie sa ne pregatim pentru a raspunde organizatoric si administrativ, dar in primul rand trebuie sa ne stabilim ce vrem, care sunt optiunile noastre. Ele sunt optiunile tarii si noi lucram la ele in Guvern. O sa fie o decizie politica pe acest subiect. Noi acum suntem in proces de consultare”, a explicat Petre Daea.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016