Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romanii care au muncit in agricultura in tari din Europa pot primi pensii de 500-600 de euro

Romanii care muncesc legal in strainatate isi pot rotunji pensiile chiar pana la valori de 500-600 de euro pe luna datorita contributiei la sistemele de asigurari sociale din statele unde au lucrat.
Vechile state ale UE ofera romanilor care au platit asigurari sociale pe teritoriul lor cel putin 5 ani pensii mai mari decat cele acordate de statul roman pentru munca de-o viata in tara. De pilda, un iesean "migrator" care a lucrat in tara peste 36 de ani, dintre care 20 de ani la grupa a doua de munca, a primit 499 de lei pensie, iar dupa 5 ani, 3 luni si 10 zile de lucru in Italia pensia sa este de 573 de lei, a explicat Adriana Grecu, directorul Casei Judetene de Pensii Iasi. Evident, daca perioada muncita in strainatate este de peste 10-15 ani, pensia comunitara poate ajunge si la 1.000 de euro.

Oficialii Casei Nationale de Pensii sustin ca numarul celor care solicita pensie comunitara dupa ce au muncit in Germania, Italia sau Spania a ajuns deja la 4.000 si creste continuu, deoarece multi dintre lucratori implinesc varsta de pensionare. "La calculul pensiei, noi aplicam doua principii: principiul totalizarii perioadei de asigurare in statele membre in care persoana a lucrat si principiul proportionalitatii, adica o creditare cu un numar de puncte a perioadelor lucrate in Romania, respectiv in strainatate", spune Maria Luiza Socol Florescu, directorul pentru relatii internationale al Casei Nationale de Pensii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Romania Libera
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016