Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Românii îşi fac mai puţine firme de imobiliare şi mai multe de agricultură

Din luna octombrie a anului trecut, când criza economică internaţională şi-a făcut simţită prezenţa şi în România, şi până la sfârşitul lunii martie a acestui an, numărul românilor care au pornit o afacere s-a redus vizibil. Astfel, dacă în perioada octombrie 2007 – martie 2008 au fost înregistate 75.583 de firme, în perioada de criză octombrie 2008 – martie 2009, numărul acestora a fost cu aproape 8.500 mai puţine, ajungând la 67.152, potrivit datelor Oficiului Naţional pentru Registrul Comerţului (ONRC) furnizate la solicitarea Gândul.
Cu impozitul forfetar de minimum 500 de euro care bate la uşa firmelor cu cifre de afaceri de până la 15.000 de euro, Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), nu crede că românii vor vedea în acest impozit o piedică în a-şi face o firmă. „Nu cred că oamenii nu îşi vor mai face firme din cauza impozitului forfetar. Nu-mi închipui ca cineva care îşi deschide o afacere se gândeşte că nu va scoate 500 de euro”, a declarat pentru Gândul Pogonaru. La polul opus, numărul firmelor radiate din registrul comertului a crescut: în perioada octombrie 2008 – martie 2009 au fost radiate 31.755 de firme, faţă de 25.340 în perioada octombrie 2007 – martie 2008.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Gandul
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton