Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romsilva a recoltat circa 4.900 tone de fructe de pădure, cu 27,4% mai puţin decât estima iniţial

Romsilva a recoltat circa 4.900 tone de fructe de pădure, cu 27,4% mai puţin decât estima iniţial


Regia Naţională a Pădurilor (RNP) Romsilva a recoltat, până în prezent, circa 4.900 tone de fructe de pădure, cu 27,4% mai puţin decât îşi propusese pentru această campanie, respectiv 6.750 tone, potrivit datelor furnizate Agenţiei NewsIn de către Regie.


Printre principalele fructe pe care Romsilva le recoltează se numără afinele negre şi roşii, zmeura, murele, cătina şi măceşele.

"Campania de recoltare a fructelor de pădure derulată de Romsilva nu este încă finalizată, însă cert este faptul că în anul 2009, comparativ cu 2008, realizările obţinute din valorificarea fructelor de pădure vor fi mai mici, pe de o parte datorită cererii şi preţurilor externe, care au fost inferioare anului trecut.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pe de altă parte, altă cauză o reprezintă condiţiilor meteorologice, care nu au permis derularea unei campanii în condiţii normale, pentru multe direcţii silvice", se arată în datele Regie

În anul 2008 cantitatea de fructe de pădure valorificată a fost de circa 5.000 tone.

De asemenea, potrivit datelor funizate recent agenţiei NewsIn, RNP Romsilva a recoltat în primele opt luni din acest an 1.850 tone de fructe de pădure, în scădere cu 7,5% comparativ cu perioada similară din anul 2008. În primele opt luni din 2008, cantitatea de fructe de pădure recoltată a fost de circa 2.000 tone. Astfel, în intervalul ianuarie-august 2009, Romsilva a strâns 496 tone afine, 597 tone zmeură, 491 tone cătină, 95 tone mure, 59 tone porumbe şi 112 din alte specii de fructe, printre care coacăze, corcoduşe, măceşe.

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva are ca scop gospodarirea durabilă şi unitară, în conformitate cu prevederile amenajamentelor silvice şi ale normelor de regim silvic, a fondului forestier proprietate publică a statului, în vederea creşterii contribuţiei pădurilor la îmbunătaţirea condiţiilor de mediu şi la asigurarea economiei naţionale cu lemn, cu alte produse ale pădurii şi cu servicii specifice silvice.

De asemenea, RNP coordonează şi implementează programul naţional de ameliorare genetică a cabalinelor, promovarea pe plan naţional şi internaţional a exemplarelor de cabaline valoroase din hergheliile Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva prin organizarea de competiţii sportive, târguri şi expozitii, precum şi exercitarea atribuţiilor de autoritate hipică naţională.
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016