Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sectoarele fructelor, legumelor si cel vitivinicol, sprijinite de Comisia Europeana

sectoarele-fructelor-legumelor-si-cel-vitivinicol-sprijinite-de-comisia-europeana

Executivul european a anuntat noi masuri de sprijin pentru cei implicati in sectoarele fructe, legume sau viniviticol. Acestea deja au fost adoptate!


Masurile de sprijin pentru sectorul vitivinicol adoptate miercuri includ un sprijin mai mare pentru instrumentele de gestionare a riscurilor, cum sunt asigurarea recoltelor si fondurile mutuale, si prelungirea, pana la 15 octombrie 2022, a masurilor de flexibilitate aflate deja in vigoare. Pentru sectorul fructelor si legumelor, sprijinul acordat organizatiilor de producatori - calculat de obicei pe baza valorii productiei - va fi compensat astfel incat sa nu fie mai mic de 85% din nivelul sprijinului din anul anterior.
 
"Conditiile meteorologice extreme de anul acesta, cu ingheturi puternice de primavara, inundatii si valuri de caldura, au fost deosebit de dificile pentru sectorul vitivinicol si sectorul fructelor si legumelor. Aceasta situatie vine dupa un an 2020 deja complicat din cauza crizei provocate de coronavirus. Masurile in discutie atat de necesare, care vin in completarea celor deja propuse in 2020 si prelungite in 2021, ii vor ajuta pe producatorii din intreaga UE in aceste vremuri grele", a declarat comisarul pentru agricultura, Janusz Wojciechowski.
 
Pentru sectorul vitivinicol, printre masurile exceptionale se numara faptul ca tarile UE isi pot modifica in continuare programele nationale de sprijin in orice moment, lucru care de obicei se poate face doar de doua ori pe an (pana la 1 martie, respectiv pana la 30 iunie in fiecare an). In ceea ce priveste activitatile de promovare si informare, restructurarea si reconversia plantatiilor viticole, recoltarea inainte de coacere si investitiile, posibilitatea de a acorda o contributie mai mare din bugetul UE se prelungeste pana la 15 octombrie 2022. De asemenea, contributia din bugetul UE la asigurarea recoltelor a fost majorata de la 70% la 80%, pana la 15 octombrie 2022. A fost dublat si sprijinul UE pentru acoperirea costurilor de infiintare a fondurilor mutuale, de la: 10%, 8% si 4% in primul, al doilea si al treilea an de implementare a acestuia la: 20%, 16% si respectiv 8%. In plus, a fost adoptata prelungirea masurilor de flexibilitate acordate pentru masurile din cadrul programului vitivinicol pana la 15 octombrie 2022.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Pentru sectorul fructelor si legumelor, sprijinul UE acordat organizatiilor de producatori - calculat de obicei pe baza valorii productiei din anul respectiv - va fi compensat astfel incat sa fie cel putin de 85% din nivelul sprijinului din anul anterior, chiar daca valoarea productiei pentru anul in curs este mai mica. Aceasta compensatie va fi oferita atunci cand reducerea productiei este legata de dezastre naturale, evenimente climatice, boli ale plantelor sau infestari cu daunatori, atunci cand nu poate fi controlata de organizatia de producatori si este cu cel putin 35% mai mica decat cea din anul anterior. De asemenea, daca producatorii dovedesc ca au luat masuri preventive impotriva cauzei de reducerea a productiei, valoarea productiei utilizata pentru sprijin va fi identica cu cea din anul anterior.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.67 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016