Mirel Popa este singura persoană fizică din Braşov care cultivă legume în sistem ecologic. Legumele nu sunt tratate cu substanţe chimice de sinteză, ci cu extracte naturale din plante.
Varza de vară Gloria, roşiile de Codlea, fasolea aurie de Bacău şi castravetele Mondial sunt doar câteva dintre soiurile autentice cultivate de Mirel Popa în grădina sa din centrul Braşovului.
El este singura persoană fizică din judeţ care are certificat de producător de legume ecologice. Bărbatul s-a zbătut mai bine de cinci ani pentru a obţine cele mai bune reţete ale unor legume cu gust autentic.
Legumele nu sunt tratate cu substanţe chimice de sinteză, precum pesticidele. Pentru combaterea ciupercilor, legumicultorul foloseşte un extract din plante. El se mândreşte şi cu două recorduri: o roşie de peste un kilogram şi un dovlecel de peste opt kilograme.
Grădinarul este contrariat de faptul că piaţa este plină de legume importate, în condiţiile în care, pământul românesc dă cele mai bune legume.
„Îmi doresc foarte mult să schimb tendinţa oamenilor de a cumpăra şi de a consuma orice, de oriunde. Nu înţeleg de ce avem nevoie de legume şi de fructe din Siria sau din Turcia, ce au jumătate din vitaminele pe care le au legumele româneşti“, spune legumicultorul.
Mirel Popa îşi obţine singur seminţele. De asemenea, pentru a descoperi cele mai bune soiuri de legume, plantează mai multe tipuri de seminţe odată. „Anul acesta a fost un an destul de bun, fără boli sau alte probleme. Recolta a fost totuşi mai slabă decât cea de anul trecut“, mărturiseşte Popa.
Citeste mai mult in Adevarul
Varza de vară Gloria, roşiile de Codlea, fasolea aurie de Bacău şi castravetele Mondial sunt doar câteva dintre soiurile autentice cultivate de Mirel Popa în grădina sa din centrul Braşovului.
El este singura persoană fizică din judeţ care are certificat de producător de legume ecologice. Bărbatul s-a zbătut mai bine de cinci ani pentru a obţine cele mai bune reţete ale unor legume cu gust autentic.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Legumele nu sunt tratate cu substanţe chimice de sinteză, precum pesticidele. Pentru combaterea ciupercilor, legumicultorul foloseşte un extract din plante. El se mândreşte şi cu două recorduri: o roşie de peste un kilogram şi un dovlecel de peste opt kilograme.
Grădinarul este contrariat de faptul că piaţa este plină de legume importate, în condiţiile în care, pământul românesc dă cele mai bune legume.
„Îmi doresc foarte mult să schimb tendinţa oamenilor de a cumpăra şi de a consuma orice, de oriunde. Nu înţeleg de ce avem nevoie de legume şi de fructe din Siria sau din Turcia, ce au jumătate din vitaminele pe care le au legumele româneşti“, spune legumicultorul.
Mirel Popa îşi obţine singur seminţele. De asemenea, pentru a descoperi cele mai bune soiuri de legume, plantează mai multe tipuri de seminţe odată. „Anul acesta a fost un an destul de bun, fără boli sau alte probleme. Recolta a fost totuşi mai slabă decât cea de anul trecut“, mărturiseşte Popa.
Citeste mai mult in Adevarul
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News