Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Stiri

Dupa ce presedintele Rusiei s-a aratat nemultumit de cresterea preturilor, tara din Est taxeaza exporturile de grau. Anuntul a fost facut de ministrul Economiei.
Guvernul de la Moscova a pregatit un set de masuri pentru stabilizarea preturilor la alimente pe plan intern, dupa ce saptamana trecuta presedintele Vladimir Putin a criticat majorarea preturilor la paine, faina, zahar si ulei de floarea soarelui.
Taxa de export la grau vine dupa introducerea unei cote de 17,5 milioane de tone la exporturile de cereale in perioada 15 februarie - 30 iunie.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Ministrul Agriculturii a declarat la reuniunea Cabinetului ca masurile adoptate vor ajuta la reducerea pe plan intern a pretului la graul pentru morarit in partea europeana a Rusiei la 14.000 ruble (191,9 dolari) pe tona, excluzand impozitele, pana la finalul anului, si la 13.000 ruble pe tona pana in februarie 2021.
Producatorii rusi de zahar si ulei de floarea soarelui au fost de acord cu reducerea preturilor la produsele lor vandute lanturilor de retail. Daca aceasta masura nu va functiona, Rusia va impune o taxa de export la uleiul de floarea soarelui si va reduce tarifele de import la trestia de zahar, au anuntat oficialii la reuniunea Guvernului rus.
Rusia a inregistrat in acest an o recolta mare de grau, dar, cu toate acestea, preturile pe piata interna au crescut.
In ultimii 20 de ani, Rusia a trecut de la o tara dependenta de importurile de grau la una care este responsabila pentru o cincime din vanzarile mondiale.
Romania are, insa, o alta situatie interesanta. Ne numaram printre cei mai mari producatori de grau, insa importam produse finite precum pastele mai mult ca niciodata. O analiza releva ca in 2020 tara noastra a crescut importul de produse italiane realizate din grau cu peste 40%.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News