Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

S-au simplificat formularele prin care fermierii pot solicita finantari prin PNDR

s-au-simplificat-formularele-prin-care-fermierii-pot-solicitafinantari-prin-pndr

Formularele prin care se solicita platile pentru patru submasuri din PNDR 2014-2020 dedicate beneficiarilor publici au fost simplificate, pentru a usura accesul la fondurile europene.


Aceste modificari vizeaza submasurile 4.3 (infrastructura agricola si silvica), 7.2 (infrastructura rurala de baza), 7.6 (protejarea patrimoniului cultural) si 19.2 (implementarea strategiilor pentru GAL) si au ca rezultat simplificarea efectiva si imediata a modului de implementare a proiectelor.
 
„Toate modificarile aduse sunt rezultatul eforturilor noastre de a simplifica si usura accesul la fondurile europene, dar si implementarea proiectelor finantate. Parte dintre aceste modificari sunt de mult asteptate de catre beneficiari, altele vin ca urmare a procesului de simplificare si debirocratizare a procedurilor de lucru ale AFIR pe care l-am initiat inca de la inceputul mandatului meu”, a declarat Adrian Ionut Chesnoiu, director general al AFIR.
 
Una dintre modificarile aduse este aceea ca beneficiarii pot face dovada initierii demersurilor necesare obtinerii unor avize, autorizatii sau certificate, inclusiv a Angajamentului beneficiarului, la depunerea ultimei cereri de plata. In acest caz, documentele finale trebuie prezentate la Centrul Regional sau Oficiul Judetean pentru Finantarea Investitiilor Rurale in cel mult 6 luni de la efectuarea platii finale (de la primirea notificarii beneficiarului cu privire la confirmarea platii).
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Avantajul imediat este ca beneficiarii pot solicita rambursarea cheltuielilor efectuate pentru ultima cerere de plata intr-un timp mult mai scurt, fara a fi nevoiti sa astepte emiterea autorizatiilor sau avizelor de catre alte institutii, cum ar fi ANPM, ANSVSA sau Ministerul Sanatatii. Calea pe care mergem este aceea de a facilita implementarea proiectelor. In acest context am eliminat limita de doua rectificari a Declaratiei de esalonare a depunerii Dosarelor cerere de plata. Nu putem sa ingradim dinamica implementarii unui proiect, modul in care acesta se desfasoara in realitate. Astfel, de acum inainte Declaratia poate fi modificata ori de cate ori se va considera necesar”, a precizat seful AFIR.
 
O alta conditionalitate eliminata este cea cu privire la prezentarea spre autorizare la prima transa de plata a cheltuielilor eligibile in procent de minimum 20% din valoarea totala eligibila a proiectului.
 
Astfel, prima cerere de plata depusa de beneficiar, exceptand avansul, nu mai este conditionata valoric. Adaugam ca aceasta nu este conditionata nici de tipul cheltuielilor care se solicita prin aceasta, care pot fi servicii si/ sau bunuri si/ sau lucrari.
 
Modul de acceptare a platilor efectuate in baza unor contracte de cesiune de creanta s-a simplificat prin eliminarea acordului prealabil al AFIR, precum si a conditiilor restrictive impuse in raport cu cadrul legislativ aplicabil. In astfel de situatii, beneficiarul trebuie sa prezinte contractele de cesiune de creanta odata cu dosarul cererii de plata in care se solicita plati efectuate catre cesionari. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016