Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sălaj: Americanii aduc vaci de rasă la Măerişte


Primele 17 din cele 51 de vaci de rasa care vor ajunge gratuit in comuna Maieriste, in cadrul unui proiect initiat de Heifer Project Romania, alaturi de Fundatia AGAPIS Zalau, au fost predate pe 30 martie noilor proprietari, in cadrul unei festivitati ce a avut loc in localitatea salajeana Maieriste.
"Este vorba vaci din rasa Baltata Romaneasca de mare productivitate, cu pedigree, gestante, oferite, prin tragere la sorti, unor familii nevoiase din comuna, pentru ca acestea sa isi imbunatateasca alimentatia si, eventual, sa poata obtine venituri suplimentare prin vanzarea surplusului", a declarat Alin Prunean, presedinte executiv al Fundatiei AGAPIS, citat de Agerpres.

Conform acestuia, vacile, provenite de la ferme de elita din Romania, au ajuns la Maieriste prin proiectul “Dairy cows and artificial insemination for Maeriste - Vaci de rasa si insamantari artificiale”, ce are un buget total de 250.000 de dolari si a fost finantat integral de organizatia umanitara Heifer International, cu sediul in Little Rock, Arkansas, USA.

Diferenta pana la 51 de vaci va sosi in comuna in perioada imediat urmatoare. Cei care le primesc au obligatia, in conformitate cu principiului de baza al Heifer International, "Passing on the gift - Dar din dar", sa doneze la randul lor altei familii primul nascut femel, dupa ce l-au crescut pana la varsta de 18 luni sau pana ce a atins greutatea de 350 de kilograme.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

La festivitatea de lansare a proiectului au participat reprezentanti ai conducerii Heifer International - Steve Denne, director de operatiuni, si dr. Rafal Laski, vicepresedinte al programului pentru Europa Centrala si de Est, familiile beneficiare si intreaga echipa Heifer Romania, alaturi de autoritati locale si cele judetene. Cu aceasta ocazie a fost lansat si programului de ameliorare prin tauri de mare valoare, care consta in distribuirea, in judetele Cluj si Salaj, a 5.200 doze de material seminal congelat provenit de la tauri de mare valoare din rase de lapte si carne, care vor determina cresterea productiei de lapte si posibilitatea conversiei micilor fermieri spre ferme de vaci de carne.

Heifer International este o organizatie internationala umanitara, care de mai bine de 65 de ani ofera asistenta comunitatilor sarace din peste 120 de tari ale lumii, pentru a pune capat foametei si saraciei, in vederea imbunatatirii vietii si a protejarii mediului inconjurator. Heifer Romania este una dintre filialele Heifer International, face parte din divizia pentru Europa Centrala si de Est si deruleaza proiecte in Romania, Republica Moldova si Bulgaria.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016