Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Salata taraneasca de jumatate de tona in comuna buzoiana Sapoca


Cea mai mare salată ţărănească din România, care cântăreşte o jumătate de tonă, a fost pregătită duminică de 22 de gospodine din localitatea buzoiană Săpoca într-un castron uriaş de aproape 20 de metri pătraţi.
Pentru prepararea celei mai mari salate s-au folosit 598 de kilograme de legume de sezon, dintre care 360 de kilograme de roşii, 50 de kilograme de castraveţi, 25 de kilograme de gogoşari, 24 de kilograme de ardei capia, 40 de kilograme de ceapă şi un kilogram de ardei iute.

Cele cinci echipe din Săpoca şi Măteşti, două zone specializate pe legumicultura tradiţională, au muncit vreme de aproape două ore pentru a umple uriaşul castron din lemn de stejar.

Recordul naţional a fost omologat de un juriu format din reprezentanţi ai direcţiilor pentru agricultură şi sanitar-veterinare, precum şi un reprezentant al presei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Uriaşa salată a fost degustată de cei peste 300 de vizitatori prezenţi la acţiunea de promovare a produselor tradiţionale româneşti organizată de ANTREC în colaborare cu primăria Săpoca.

Tot cu această ocazie, a avut loc şi o paradă a căruţelor încărcate cu legume şi o expoziţie de toamnă, unde vizitatorii au degustat zacuscă de ţelină şi de vinete, dulceaţă de nuci şi de pepene, murături şi alte produse de sezon. Finalul manifestării a fost rezervat unei hore populare la care s-au prins toţi invitaţii.

'Legumele de la Săpoca, Măteşti, Lipia şi Glodeanu Sărat se vindeau pe marile pieţe din ţară şi din străinătate. Este momentul să redevenim ce am fost odată şi încă ceva pe deasupra şi să atragem turişti din întreaga lume cu locuri pitoreşti şi produse româneşti curate, tradiţionale', a declarat pentru AGERPRES Cristina Partal, preşedintele ANTREC.

Acţiunea din acest an a fost 'doar o încălzire pentru ediţia de anul viitor, când vom încerca să doborâm recordul mondial de 2.000 de kilograme pentru a intra în Cartea recordurilor', a adăugat şefa ANTREC
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016