Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Saptamana Financiara: Dacian Cioloş se opune reformării Politicii Agricole Comune
Cu ocazia audierilor din Parlamentul European, Dacian Cioloş, comisarul-desemnat pentru agricultură, şi-a exprimat viziunea asupra Politicii Agricole Comune (PAC) a Uniunii Europene în planul bugetar multianual 2014-2020. Aşa cum era de aşteptat, candidatul României în Comisia Europeană a adoptat poziţia Franţei, declarându-se de fapt în favoarea menţinerii status-quo-ului şi împotriva proiectului de reformă a bugetului UE declanşat la sfârşitul lui 2007.
Cea mai îndrăzneaţă propunere lansată cu această ocazie viza tocmai reducerea ponderii semnificative deţinută de PAC în bugetul UE şi abolirea subvenţiilor acordate producătorilor agricoli. Dar, în opinia lui Cioloş, nivelul actual al cheltuielilor cu PAC în bugetul UE „este justificat”, iar „reforma bugetului nu înseamnă reducerea acestuia”. De asemenea, aşa-numitul sprijin al preţurilor – adică subvenţii directe acordate fermierilor, în limbajul obişnuit – nu poate fi abolit deoarece „costul ne-sprijinirii preţurilor” ar fi prea ridicat pentru „securitatea alimentară” a Europei. Singura schimbare propusă de Cioloş în ce priveşte aşa-numitul pilon I al PAC este o distribuţie mai egală a subvenţiilor agricole între statele membre şi trecea la un sistem unic de calcul pentru noii şi vechii membri ai UE. Cât priveşte pilonul II, dezvoltare rurală, care ar fi trebui să devină baza PAC şi să înlocuiască complet subvenţiile în versiunea reformatoare, Cioloş s-a rezumat la a afirma că aceste fonduri vor fi legate de reducerea emisiilor de CO2 şi protejarea biodiversităţii, pe bază unei aşa-numite “eco-condiţionalitate”.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Saptamana Financiara
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News