Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Sarbii au restrictionat vanzarea terenurilor agricole catre cetatenii din UE
Parlamentul Serbiei a adoptat o serie de restrictii pentru cetatenii din Uniunea Europeana care vor sa achizitioneze terenuri agricole in Serbia, cu cateva zile inainte de data limita la care Belgradul trebuia sa implementeze un acord convenit anterior care privea liberalizarea pietei terenurilor agricole.
Guvernul de la Belgrad sustine ca vrea sa ii protejeze pe fermierii sarbi si sa evite situatia in care strainii preiau resursele naturale. Alte categorii de cetateni straini nu pot cumpara terenuri agricole in Serbia, insa companiile straine pot cumpara sau inchiria terenuri via filiale din Serbia.
"Fara aceste restrictii, am fi singura tara care liberalizeaza achizitionarea de terenuri arabile inainte de a deveni stat membru", a apreciat ministrul sarb al Agriculturii, Minister Nedimovic, cu ocazia prezentarii in Parlament a proiectului de act normativ.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Potrivit lui Nedimovic, este in interesul national ca terenurile agricole sa fie detinute de cetatenii sarbi, citand masurile similare adoptate de alte state care sunt deja state membre UE sau vor sa se alature blocului comunitar.
Serbia a semnat un Acord de Stabilizare si Asociere cu UE in anul 2008, acceptand un calendar pentru eliminarea treptata a barierelor comerciale. Potrivit acestui acord, semnat intr-un moment in care sarbii estimau ca vor adera la UE in cativa ani, piata terenurilor agricole ar fi urmat sa se liberalizeze de la 1 septembrie 2017.
Alte conditii impuse de Parlamentul de la Belgrad cetatenilor UE este ca acestia sa lucreze terenurile agricole in chirie timp de trei ani inainte de a le putea cumpara iar vanzatorul trebuie sa ofere in primul rand statului terenul pe care vrea sa il vanda. De asemenea, terenurile din apropiere de facilitatile militare sau din parcurile nationale nu pot fi vandute in nicio conditie.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.75 din 2 voturiIdei de afaceri in agricultura