Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Sase producatori lupta pentru recunoasterea europeana a carnatilor de Plescoi
Acestia au format o asociatie care a intocmit si a depus deja cietul de sarcini la MADR, spre a fi ulterior trimis la Bruxelles pentru aprobare.
Este vorba de Asociatia pentru Promovarea Carnatiilor de Plescoi, formata din S.C. Comsoradi S.R.L – procesator Carnati de Plescoi, S.C. Tri 94 Prodcom S.R.L. – procesator Carnati de Plescoi, S.C. Valmar 05 S.R.L. – procesator Carnati de Plescoi, S.C. Produse Traditionale Gabioti din Plescoi S.R.L. – procesator Carnati de Plescoi, S.C. Soradi Danalex S.R.L. – comerciant Carnati de Plescoi si S.C. Danalex Com 97 S.R.L. – comerciant Carnati de Plescoi, asociatie ce a realizat si depus la MADR documentatia necesara pentru inregistrarea si protejarea europeana a acestui produs.
Directia de specialitate din cadrul MADR a analizat documentatia respectiva si urmeaza sa o trimita la Broxelles, spre a fi examinata de Comisia Europeana, membrii asociatiei fiind optimisti in privinta unui raspuns favorabil.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Conform specificatilor din caietul de sarcini carnatii de Plescoi sunt carnati afumati din carne de oaie/capra si vita, cu gust picant. Proportia de carne oaie, este de minim 55%, iar cea de vita de maxim 45%.
In perioada de toamna – iarna, carnea de oaie poate fi inlocuita cu carnea de capra in proportie de maxim 10%, fara a modifica proprietatile organoleptice.
Calitatea adecvata a carnii pentru prepararea carnatilor de Pleşcoi se obtine prin dezosarea manuala, care permite inlaturarea completa a tendoanelor in cursul alegerii carnii.
Carnea este tocata si amestecata cu condimente si apa sau optional supa de oase. Ingredientele folosite pentru condimentare sunt sare, usturoi, ardei iute rosu, cimbru, boia de ardei iute, boia de ardei dulce si piper.
Compozitia preparata se introduce in membrane naturale de oaie cu diametrul de 18-22 mm. Portionarea se face manual la dimensiuni de 15-18 cm, iar afumarea se realizeaza cu fum natural din lemn de esenta tare.
Secretul consta in calitatea carnii de oaie folosite, pentru a se obtine gustul specific, fiind necesara carne provenind de la ovine crescute in regiune. Aceasta pentru ca solul din zona are o salinitate ridicata, iar carnea ovinelor care au pascut pe pajistile rasarite pe acest sol capata un gust specific, fiind „sarata” natural.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 3.75 din 4 voturiIdei de afaceri in agricultura