Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Sase producatori lupta pentru recunoasterea europeana a carnatilor de Plescoi

sase-producatori-lupta-pentru-recunoasterea-europeana-a-carnatilor-de-plescoi

Acestia au format o asociatie care a intocmit si a depus deja cietul de sarcini la MADR, spre a fi ulterior trimis la Bruxelles pentru aprobare.


Carnatii de Plescoi au sanse mari sa devina al patrulea produs traditional romanesc protejat la nivel european, dupa magiunul de Topoloveni, telemeaua de Ibanesti si salamul de Sibiu. De acest lucru se preocupa intens o asociatie formata din sase firme, constituita special in acest scop.
 
Este vorba de Asociatia pentru Promovarea Carnatiilor de Plescoi, formata din S.C. Comsoradi S.R.L – procesator Carnati de Plescoi, S.C. Tri 94 Prodcom S.R.L. – procesator Carnati de Plescoi, S.C. Valmar 05 S.R.L. – procesator Carnati de Plescoi, S.C. Produse Traditionale Gabioti din Plescoi S.R.L. – procesator Carnati de Plescoi, S.C. Soradi Danalex S.R.L. – comerciant Carnati de Plescoi si S.C. Danalex Com 97 S.R.L. – comerciant Carnati de Plescoi, asociatie ce a realizat si depus la MADR documentatia necesara pentru inregistrarea si protejarea europeana a acestui produs.
 
Directia de specialitate din cadrul MADR a analizat documentatia respectiva si urmeaza sa o trimita la Broxelles, spre a fi examinata de Comisia Europeana, membrii asociatiei fiind optimisti in privinta unui raspuns favorabil.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon


Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...

Oferta Speciala
valabila 48h

Conform specificatilor din caietul de sarcini carnatii de Plescoi sunt carnati afumati din carne de oaie/capra si vita, cu gust picant. Proportia de carne oaie, este de minim 55%, iar cea de vita de maxim 45%.
 
In perioada de toamna – iarna, carnea de oaie poate fi inlocuita cu carnea de capra in proportie de maxim 10%, fara a modifica proprietatile organoleptice.
 
Calitatea adecvata a carnii pentru prepararea carnatilor de Pleşcoi se obtine prin dezosarea manuala, care permite inlaturarea completa a tendoanelor in cursul alegerii carnii.
 
Carnea este tocata si amestecata cu condimente si apa sau optional supa de oase. Ingredientele folosite pentru condimentare sunt sare, usturoi, ardei iute rosu, cimbru, boia de ardei iute, boia de ardei dulce si piper.
 
Compozitia preparata se introduce in membrane naturale de oaie cu diametrul de 18-22 mm. Portionarea se face manual la dimensiuni de 15-18 cm, iar afumarea se realizeaza cu fum natural din lemn de esenta tare.
 
Secretul consta in calitatea carnii de oaie folosite, pentru a se obtine gustul specific, fiind necesara carne provenind de la ovine crescute in regiune. Aceasta pentru ca solul din zona are o salinitate ridicata, iar carnea ovinelor care au pascut pe pajistile rasarite pe acest sol capata un gust specific, fiind „sarata” natural.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Sase producatori lupta pentru recunoasterea europeana a carnatilor de Plescoi
Rating:
Nota: 3.75 din 4 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Newsletter gratuit
Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri".



Forum
vera spune: Vreau să folosesc această mass-media pentru a aprecia și pentru a recomanda Dr Prince Idialu pentru restaurarea căsătoriei mele rupte după 3 ani de separare cu soțul meu și cei doi copii...
17 Mai 2019 05:08:28
Raspunde la intrebare
Daniel Cotofan spune: Avocado trebuie tuns? A crescut la înălțime de un metru
11 Mai 2019 09:32:57
Raspunde la intrebare
Ionică Simona Elena spune: Bună ziua ! Cum pot să intru în posesia a 4 scrofițe în jur de 30 Kg și care este pretul final la cele 4 scrofițe. Cum pot să intru în posesia lor? Va multumesc
10 Mai 2019 13:31:33
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Proces natural sau provocat de inlaturare a frunzelor unor plante de cultura ajunse la maturitate, p ...

Plante la care semin?ele sunt inchise în fruct, mai exact semintele sunt invelite de un organ numit ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016