Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Scandal la Danone. Adevărul despre iaurtul din reclamă: nu aduce beneficii

Tags: danone

Producătorii de iaurturi Danone şi Yakult şi-au retras afirmaţiile cu privire la avantajele "bacteriilor bune", când au aflat că vor fi testate de experţi UE. Iaurturile cu probiotice nu aduc beneficii sănătăţii, aşa cum pretind producătorii de lactate, demonstrează un studiu realizat de oamenii de ştiinţă din Uniunea Europeană şi publicat în Daily Mail.

Potrivit experţilor de la Autoritatea europeană pentru control alimentar (EFSA), efectele binefăcătoare ale probioticelor în organism nu au putut fi dovedite ştiinţific. "Cercetătorii au făcut evaluarea, dar, ori rezultatul a fost negativ, ori oamenii noştri de ştiinţă au declarat că nu au suficiente dovezi pentru a le evalua", declară un purtător de cuvânt al EFSA pe probiotice.În lume, există sute de sortimente de iaurturi îmbogăţite cu aşa-zise "bacterii prietenoase" despre care se spune că, atunci când sunt consumate zilnic, aduc numai beneficii sănătăţii, întărind sistemul imunitar şi accelerând tranzitul intestinal. Constatările vor fi folosite în viitor, pentru a amenda firmele care profită de naivitatea oamenilor şi pentru a le intenta procese.

Specialiştii spun că este reclamă falsă

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Specialiştii spun că cel mai bine vândute mărci de iaurt îmbogăţit cu probiotice din Marea Britanie - Actimel (Danone) şi Yakult - nu au fost incluse în studiu, pentru că firmele producătoare şi-au retras afirmaţiile făcute cu privire la beneficiile probioticelor aduse sănătăţii, chiar înainte de a fi supuse evaluării. Ulterior, reprezentanţii companiei japoneze Yakult au menţionat că descoperirile specialiştilor de la EFSA "nu se referă la produsul lor", care a fost obţinut după "70 de ani de cercetări". Pe site-ul Danone România, la produsul Actimel, se specifică: "Actimel este un iaurt probiotic de băut care conţine un ferment unic, L.casei Imunitass, (…) cu efecte benefice asupra sistemului imunitar". Avantajul principal? "Consumat zilnic, Actimel contribuie la întărirea sistemului natural de apărare al organismului". Tot aici, ni se explică şi mecanismul de funcţionare al iaurtului cu probiotice. "Acţionează la nivelul celor trei linii de apărare intestinală - flora intestinală, peretele intestinal şi sistemul imunitar". În final, aflăm că iaurtul probiotic Actimel - "cu studii dovedite clinic", după cum pretinde Danone - are şi referinţe. Este recomandat de Societatea Română de Imunologie şi Alergologie Clinică.Presa din SUA relata recent că Danone a plătit 35 milioane de dolari, ca să evite procesele intentate de mai mulţi americani care acuzau reclama falsă la iaurturile-minune.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016