Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Scandia a contractat un credit de 32,5 mil euro de la RBS si BCR pentru noua fabrica de la Sibiu


Scandia Romana a contractat un credit de finantare de 32,5 milioane euro de la RBS Romania si BCR, pentru finalizarea fabricii de la Sibiu, respectiv pentru echipamente tehnice si capital operational, a declarat miercuri, directorul general al companiei, Robert Redeleanu.

"Am stabilit de comun acord cu bancile valoarea maxima acordata de 32,5 milioane de euro, ce include o transa pe termen scurt si una pe termen lung. Programul de amortizare urmeaza un plan de rambursare de 10 ani, in conditiile returnarii la finalul celui de-al cincilea an a jumatate din suma imprumutata", sustine directorul financiar Scandia, Luis Morais.

Noua fabrica a producatorului de conserve Scandia Romana este un proiect greenfield, constructia acesteia incepand in 2006, valoarea investitiei fiind de 50 milioane euro. Fabrica nu a putut fi finalizata, deoarece firma de constructii Konzol, contactata pentru lucrari, a intrat in faliment.

Potrivit NewsIn, reprezentantii Scandia spera sa puna in functiune noua fabrica de la Sibiu pana la 30 septembrie anul acesta si sa inceapa productia la capacitatea maxima in primul trimestru al anului 2010.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h



Noua cladire este amplasata in afara Sibiului, la 300 de metri de autostrada care este acum in constructie, si va avea 670 de angajati, dintre care numai in productie vor lucra 450 de oameni. Fabrica este dispusa pe doua etaje si va avea doua unitati de productie, una de conserve si o alta de mezeluri. Suprafata utila este de peste 16.000 mp, inclusiv depozitele destinate atat materiilor prime, cat si produselor finite.

"Exportam produsele noastre in Italia, Anglia, Germania si Spania, iar in prezent gandim o strategie pentru export, dar mai putin in Europa de Vest. Prioritatile noastre pentru 2009 si 2010 sunt mentinerea volumelor cu un mix diferit, iar din punct de vedere valoric incercam sa mentinem vanzarile la fel ca in 2008. Preturile la produsele Scandia au fost majorate la sfarsitul anului 2008 cu 10 - 15% ", a spus Redeleanu.

Producatorul de conserve Scandia Romana a inregistrat in primul trimestru al acestui an o cifra de afaceri de 41,29 milioane lei, in crestere cu aproximativ 14% fata de perioada similara a anului anterior, cand a raportat 36,48 milioane lei. La nivelul intregului an 2008, compania a inregistrat un business de 197,9 milioane lei, in crestere cu peste 19% comparativ cu 2007, cand a avut afaceri de 165,9 milioane lei.

Principalele contributii la atingerea cifrei de afaceri in 2008 au venit din partea conservelor de paté de ficat, care au avut o crestere de aproximativ 36% comparativ cu anul 2007, marcile Bucegi si Sibiu detinand un aport semnificativ in cresterea pe acest segment. Paté Bucegi a inregistrat in anul anterior o crestere de 34%, atingand o cota de 34,8%, iar Paté Sibiu o crestere de 40%.

Scandia Romana detine o cota valorica de peste 65% pe piata din Romania. Compania concureaza pe piata conservelor cu filiala grupului ceh Hame, firmele Vascar, Glina si subsidiara grupului norvegian Orkla. In prezent, compania are peste 670 de angajati si produce diferite sortimente de conserve.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016