Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Scrisoare deschisă a Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România, adresată preşedintelui Traian Băsescu


Preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Nicolae Sitaru, a reacţionat la ultimele declaraţii ale preşedintelui Traian Băsescu, legate de subvenţiile acordate agricultorilor. Nicolae Sitaru a ţinut să facă unele precizări legate de nivelul subvenţiilor din ţara noastră, într-o scrisoare deschisă adresată şefului statului, al cărei text îl reproducem integral.

Excelentei Sale
Domnului
TRAIAN BASESCU

Presedintele Romaniei

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h


Ca urmare a discursului, tinut in ziua de 06 mai ac, referitor la masurile anticriza ce trebuiesc luate urmare a discutiilor avute cu reprezentantii FMI si BM, ati afirmat ca:
“in ultimii zece ani statul roman a acordat subventii de circa 30 miliarde, si de pe urma agriculturii a avut incasari in ultimii 10 ani de circa 400 milioane”.
In numele agricultorilor romani din productia vegetala, Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania face urmatoarele precizari:

1. Agricultorii din Romania primesc cele mai mici subventii din U.E;
2. Agricultorii din Romania platesc cea mai scumpa motorina din U.E;
3. Agricultorii din Romania au apa pentru irigat inaccesibila;
4. Agricultorii din Romania in ultimi zece ani au trecut prin trei ani de seceta atmosferica excesiva, corelata si cu o seceta pedologica.(anii 2002; 2003; 2007.)
5. Agricultorii din Romania primesc subventiile cu mari intarzieri, ceea ce a facut ca acestia sa dezvolte o agricultura subfinantata;
6. Agricultorilor din Romania li s-au interzis cultivarea plantelor modificate genetic prin nesfarsite reglementari, desi consumul in U.E este permis, permitand importuri masive din afara U.E.

Daca Romania le considera periculoase sanatatii oamenilor si animalelor, sa propuna interzicerea consumului acestora in toate tarile membre ale U.E dar si a importurilor masive din afara U.E.
Atitudinea ostila fata de inovatiile in domeniul biotehnologiilor agricole, care constituie un mecanism important pentru cresterea economica durabila, pentru ameliorarea securitatii alimentare, a sanatatii oamenilor, a mediului inconjurator si un factor de prosperitate sociala, va transforma Romania intr-o imensa parloaga.
Toti agricultorii din productia vegetala a Romaniei prin reprezentantul lor, LAPAR, sunt intru totul de acord cu afirmatiile Domnului Presedinte privind combaterea evaziuni fiscale, prin aceasta incurajand agricultorii onesti care muncesc pamantul acestei tari.
Noi am propus de nenumarate ori ca terenurile nelucrate sa fie impozitate suplimentar, deoarece acestea primesc de multe ori subventii in mod nejustificat, fiind sursa multor focare de daunatori si seminte de buruieni, ceea ce afecteaza in mod direct solele vecine.
Fermierii din Romania trebuie sa ajunga competitivi pe piata europeana a produselor agricole, sa asigure hrana pentru intreaga populatie a Romaniei, aceasta putandu-se realiza cu conditia existentei unei politici agricole coerente si corecte.
Exprimandu-ne speranta ca dumneavoastra impreuna cu Guvernul Romaniei veti lua in considerare cele semnalate de noi, va asiguram ca impreuna cu noi sa gasim solutiile la problemele grave cu care se confrunta agricultorii si agricultura din Romania, in asa fel incat aceasta ramura a economiei nationale sa devina intr-adavar un motor de crestere economica
Cu deosebita consideratie,

Presedinte: Nicolae Sitaru


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016