Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Scrumbia de Dunare afumata devine al cincilea produs romanesc inregistrat la Uniunea Europeana

scrumbia-de-dunare-afumata-devine-al-cincilea-produs-romanesc-inregistrat-la-uniunea-europeana

In Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat decizia de inregistrare a denumirii in Registrul denumirilor de origine protejate si al indicatiilor geografice protejate pentru produsul „Scrumbie de Dunare afumata”.


Romania avea pana la aceasta data patru produse inregistrate pe sisteme de calitate europene, mai precis  Magiun de prune Topoloveni –Indicatie Geografica Protejata (2011), Salam de Sibiu - Indicatie Geografica Protejata (2016), Novac afumat din Tara Barsei -Indicatie Geografica Protejata (2017) si Telemea de Ibanesti Denumire de Origine Protejata (2016), la care se adauga, inca un produs protejat la nivel european, respectiv Scrumbia de Dunare afumata – Indicatie Geografica Protejata.
 
La Comisia Europeana se mai afla depuse documentatiile pentru inca patru produse in scopul dobandirii protectiei europene pentru sistemul de calitate Indicatie Geografica Protejata: Carnati de Plescoi,  Cascaval de Saveni, Telemea de Sibiu si Salata cu icre de stiuca de Tulcea.
 
Scrumbia de Dunare este un peste salbatic care migreaza din Marea Neagra in Dunare, pentru reproducere si nu se hraneste pe tot traseul dus-intors. Specia nu poate fi crescuta in acvacultura si este capturata numai in cursul migratiei pe Dunare.
 
Scrumbia utilizata ca materie prima pentru Scrumbia de Dunare afumata este pescuita in mod traditional numai pe Dunare, incepand de la varsarea acesteia in Marea Neagra pana la Cotul Pisicii. Caracteristicile produsului Scrumbie de Dunare afumata sunt legate de aria geografica in care se produce, prin metoda specifica zonei si prin reputatie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Scrumbia de Dunare afumata este prelucrata sub forma intreaga, in greutate de minim 250 de grame si maxim 400 de grame, cu dimensiuni intre minim 25 cm si maxim 30 cm, sarata si afumata la rece dupa o metoda din vechime specifica ariei geografice definite.
 
Pestii afumati sunt de culoare aurie, metalizata, datorata procesului de afumare, uniforma pe toata suprafata, cu textura suculenta, gust de peste afumat, usor sarat, consistenta onctuoasa.
 
Toate etapele procesului de productie pentru obtinerea produsului Scrumbie de Dunare afumata se desfasoara in aria geografica delimitata. Proprietatile calitative mentionate, in combinatie cu vechimea reputatiei Scrumbiei de Dunare afumate in gastronomia din aria geografica delimitata, fac ca aceasta specialitate gastronomica sa fie apreciata de consumatori, cu un renume strans asociat cu regiunea. Peste 100 de ani de productie si comercializare in aria geografica au contribuit la reputatia produsului.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016