Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Se discuta posibilitatea ca tinerii fermieri sa primeasca 50 de hectare de teren agricol gratis de la stat

se-discuta-posibilitatea-ca-tinerii-fermieri-sa-primeasca-50-de-hectare-de-teren-agricol-gratis-de-la-stat

Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii (CNPIMM) a inaintat Ministerului Agriculturii o propunere, in care opteaza ca tinerii fermieri (sub 40 de ani) sa primeasca din partea statului, in mod gratuit, 50 de hectare de teren agricol. Este vorba, mai precis, de cele aproximativ 400 de mii de hectare de teren ale ADS pentru care nu exista contracte de arenda.


Potrivit vicepresedintelui CNPIMM, Florin Jianu, proiectul a fost inaintat Ministerului Agriculturii deoarece domeniul agricol este foarte important pentru economia nationala, avand o pondere in PIB de 6%. Cu atat mai mult, acesta este momentul potrivit de discutare a acestui proiect, dat fiind faptul ca noul PNDR, din care tinerii fermieri au un sprijin mare din partea UE, se apropie. 
„Propunerea noastra este foarte simpla si vizeaza un domeniu extrem de important pentru economia din Romania avand in vedere ca agricultura duce aproximativ 6% din PIB si ca este o suprafata in domeniul statului nelucrata in acest moment de aproape 400 de mii de hectare. Din ceea ce spunea domnul ministru (n.n. - Daniel Constantin) putem ajunge la un million de hectare. Suprafata totala de terenuri agricole in Romania este de 10 milioane de hectare iar in acest moment este lucrata o suprafata de 4,2 milioane de hectare. Asadar acum mai putin de jumatatea suprafetei agricole este lucrata”, a sustinut Florin Jianu.
 
Acesta a mai precizat ca implementarea proiectului nu este foarte dificila, si ca acest proiect se aplica si in alte state. In ceea ce priveste conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca tinerii fermieri, Jianu precizeaza ca nu sunt deloc drastice. 
„Statul, din terenul pe care il detine sa faca parcele mici si sa le dea cu titlu gratuit unor tineri cu varsta de pana la 40 de ani, cam 50 de hectare.  Obligativitatea acestora este sa le lucreze pe o perioada de 10 ani si auxiliar sa vina cu masuri din Programul National de Dezvoltare Rurala care si ele sunt consistente. Sunt masuri bune si de aceea tinerii trebuie sa aiba "obiectul muncii" (n.r. terenul agricol) pe care sa le aplice”, mai precizeaza acesta. Un punct de vedere al acestuia ar mai fi ca acest proiect ar avea un impact economic major, venind cu o crestere de cel putin 1% la PIB, dat fiind faptul ca fermierii vor plati taxe si impozite statului. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h






Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016