Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Se modifica ordinul privind cererea unica de plata

se-modifica-ordinul-privind-cererea-unica-de-plata

Decizia a fost luata in urma unei intalniri cpe care oficialii din MADR au avut-o cu reprezentantii fermierilor, nemultumiti de obstacolele pe care le intasmpina in depunerea acestor documente.


Dupa ce fermierii anuntasera noi proteste de strada, nemultumiti ca nu si-au obtinut subventiile si de faptul ca depunerea cereilor unice in acest sens se face extrem de anevoios, reprezentantii MADR i-au invitat pe acestia la discutii la sediul ministerului.
 
Intalnirea a avut loc in cursul zilei de luni, din partea oficialilor fiind prezenti ministrul Daniel Constasntin, impreuna cu secretarul de stat George Turtoi si directorul general al APIA , Mihai Putinei.
 
De cealalta parte, fermierii au fost reprezentati de o delegatie a Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania, condusa de vicepresedintele organizatiei, Nicolae Sitaru.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Discutiile s-au desfasurat pe parcursul a aproximativ doua ore, timp in care fermierii si-au exprimat nemultumirile, legate in majoritate de modul de completare a cererilor unice pentru obtinerea subventiilor de la APIA.
 
In urma discutiilor purtate s-a ajuns la un consens, reprezentantii MADR fiind de acord sa modifice ordinul care reglementeaza modul de completare a cerii unice, iar aceasta modificare urmeaza a fi facut chiar pana la sfarsitul acestei saptamani.
 
Potrivit lui Nicolae Sitaru, noua forma la va permite fermierilor sa declare schimburile de terenuri, simplificand totodata procedurile de intocmire a documentelor necesare.
 
Vicepresedintele LAPAR a precizat ca „problema cu schimburile de terenuri este extrem de delicata, in sensul ca  schimburile care au fost efectuate de-a lungul anilor, in cele mai multe zone din tara nu au fost facute efectiv. Practic aceste schimburi au aparut de-a lungul timpului din cauza faptului ca, de la societatea initiala, cea care a detinut intreaga suprafata de teren, au fost incheiate, rand pe rand anumite contracte care s-au dus intr-o margine. Nu au fost facute schimburi intre proprietari. Suprafetele au fost date si comasate in functie de suprafetele prevazute in contractele de arenda pe care le-am preluat noi. Aceste recomasari au fost facute de comun acord cu proprietarii terenurilor si cu  societatile care au preluat aceste terenuri”.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016