Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Se modifica ordinul privind cererea unica de plata
Decizia a fost luata in urma unei intalniri cpe care oficialii din MADR au avut-o cu reprezentantii fermierilor, nemultumiti de obstacolele pe care le intasmpina in depunerea acestor documente.
Intalnirea a avut loc in cursul zilei de luni, din partea oficialilor fiind prezenti ministrul Daniel Constasntin, impreuna cu secretarul de stat George Turtoi si directorul general al APIA , Mihai Putinei.
De cealalta parte, fermierii au fost reprezentati de o delegatie a Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania, condusa de vicepresedintele organizatiei, Nicolae Sitaru.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Discutiile s-au desfasurat pe parcursul a aproximativ doua ore, timp in care fermierii si-au exprimat nemultumirile, legate in majoritate de modul de completare a cererilor unice pentru obtinerea subventiilor de la APIA.
In urma discutiilor purtate s-a ajuns la un consens, reprezentantii MADR fiind de acord sa modifice ordinul care reglementeaza modul de completare a cerii unice, iar aceasta modificare urmeaza a fi facut chiar pana la sfarsitul acestei saptamani.
Potrivit lui Nicolae Sitaru, noua forma la va permite fermierilor sa declare schimburile de terenuri, simplificand totodata procedurile de intocmire a documentelor necesare.
Vicepresedintele LAPAR a precizat ca „problema cu schimburile de terenuri este extrem de delicata, in sensul ca schimburile care au fost efectuate de-a lungul anilor, in cele mai multe zone din tara nu au fost facute efectiv. Practic aceste schimburi au aparut de-a lungul timpului din cauza faptului ca, de la societatea initiala, cea care a detinut intreaga suprafata de teren, au fost incheiate, rand pe rand anumite contracte care s-au dus intr-o margine. Nu au fost facute schimburi intre proprietari. Suprafetele au fost date si comasate in functie de suprafetele prevazute in contractele de arenda pe care le-am preluat noi. Aceste recomasari au fost facute de comun acord cu proprietarii terenurilor si cu societatile care au preluat aceste terenuri”.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura