Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Se redeschide fabrica de industrializare a laptelui din Drobeta
Fabrica de lapte SC SCIL SA din Drobeta Turnu Severin, proprietatea omului de afaceri craiovean Genică Boierică, se va deschide astăzi, după ce în data de 1 iunie a.c. a fost închisă pentru abateri grave de la regulile de igienă.
În tot acest timp, conducerea fabricii a îndeplinit toate indicaţiile date de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare Mehedinţi, astfel că ieri corpul de control a fost mulţumit de ceea ce a găsit în unitate. Şi prefectul judeţului Mehedinţi, Ion Mîţu, a vrut să se asigure că fabrica a respectat întrutotul programul de modernizare şi igienizare impus de autorităţile sanitar-veterinare şi ieri a vizitat unitatea. „Situaţia este foarte bună, comparativ cu ce a fost data trecută. Am înţeles că de mâine (n.r. 10 septembrie) angajaţii vor veni la serviciu. Un lucru important atât pentru severineni, cât şi pentru mehedinţeni, 72 de oameni îşi reiau locul de muncă”, a declarat prefectul, mulţumit de ceea ce a găsit la SCIL.
„Piaţa se va câştiga destul de greu”
Directorul fabricii de lapte din Severin, Dorin Cojocinescu, a spus că activitatea va fi reluată treptat şi că odată cu reluarea proucţiei va încerca să achite toate datoriile la furnizorii de lapte. „Astăzi (n.r. 9 septembrie) am avut o verificare a inspectorilor DSV, care au constatat că ne-am îndeplinit sarcinile pe care le-am avut şi ne-au acordat avizul pentru funcţionare. Începând de mâine (astăzi - n.r.) societatea îşi va relua activitatea, evident, în mod progresiv, şi în funcţie de capacitatea pe care o vom folosi, vom rechema muncitorii la lucru. Vom face o igienizare completă, o dezinsecţie a spaţiilor de producţie şi vom face demersurile pentru achiziţionarea laptelului şi prelucrarea lui. Vom începe cu o gamă mai largă de produse, dar cantitativ vor fi reduse. Vom începe cu lapte de consum, iaurt, sana, smântână, caşcaval, dar cantităţile vor fi reduse în funcţie de cerinţele consumatorilor. O anumită perioadă noi am fost scoşi de pe piaţă, iar piaţa se va câştiga destul de greu. Vom face eforturi să recuperăm şi să asigurăm produsele la clienţii pe care i-am avut şi până acum, iar odată cu reînceperea activităţii vom continua să le achităm datoriile şi să le luăm laptele”, a precizat Dorin Cojocinescu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Informatia de Severin
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News