Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Se reduc accizele la tuica

Tags: bauturi

Referitor la solicitarea deputatului Attila Kelemen, preşedintele Comisiei de Agricultură a Camerei Deputaţilor, ministrul agriculturii, Dacian Cioloş, s-a autosesizat în privinţa cuantumului mare al accizelor percepute la ţuică şi pălincă, se arata intr-un comunicat de presa emis de minister.

Prin scrisoarea numărul 117332/25 iunie 2008 Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a solicitat Ministerului Economiei şi Finanţelor ca, în baza legislaţiei europene (art. 22 alin. 4 din Direcriva 92/83/CEE a Consiliului din 19 octombrie 1992) care se aplică deja într-o serie de ţări din Uniunea Europeană, să modifice Codul Fical pentru a permite reducerea accizei la ţuica şi pălinca produse din fructe.

Normele privind producerea şi comercializarea băuturilor tradiţionale româneşti au fost aprobate prin Ordinul Comun nr.368/1160/212/2008 al Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerului Sănătăţii Publice şi al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 496 din 2 iulie 2008.

În răspuns, Ministerul Economiei şi Finanţelor a solicitat obţinerea unui aviz favorabil din partea Comisiei Europene.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


În acest sens a fost transmisă Comisarului european pentru taxare şi uniune vamală o scrisoare comună semnată de ministrul Dacian Cioloş şi ministrul Varujan Vosganian, prin care se prezintă situaţia actuală de accizare din România şi se propune aplicarea următorului regim:

1. pentru gospodăriile individuale exceptarea de la plata accizelor a unei cantităţi de 100 de litri de ţuică şi rachiuri din fructe destinate consumului propriu
2. pentru fiecare deţinător de materie primă (fructe) care se prelucrează în micile distilerii, aplicarea unui regim de accizare diferenţiat, astfel:
- pentru cei care realizează o producţie pe an între 1hl şi 5hl, o acciză de 25% din acciza standard;
- pentri cei care realizează o producţie pe an între 5hl şi 10hl, o acciză de 50% din acciza standard.

Imediat ce Comisia Europeană va răspunde acestei solicitări, Ministerul Economiei şi Finanţelor va fi în măsură să promoveze actele normative pentru reducerea accizei.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016