Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sectorul apiculturii va primi mai multi bani

sectorul-apiculturii-va-primi-mai-multi-bani

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anuntat ca sectorul apiculturii va primi mai multi bani! Bugetul va fi suplimentat destul de considerabil.


"Propunerea de a creste alocarea dupa 2022 vizeaza Programul National Apicol, intrucat in ce priveste alocarea totala pentru toate statele membre in perioada 2020 – 2022, aceasta este in valoare de 40 milioane de euro pe an, Romaniei revenindu-i suma de 31.492.100 euro pentru cei trei ani de derulare ai programului", arata un comunicat emis miercuri de Ministerul Agriculturii.
 
Din aceasta suma 50% din fonduri provin de la Uniunea Europeana prin Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), iar 50% este contributia Romaniei de la bugetul de stat.
 
Propunerea de a creste valoarea sprijinului dedicat apiculturii va fi realizabila numai dupa aprobarea viitorului Cadru Financiar Multianual si finalizarea legislatiei viitoarei Politici Agricole Comune, 2021-2027, a precizat in cadrul intalnirii Phil Hogan, comisar european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
In cadrul celei mai recente reuniuni a Consiliului AgriFish, delegatia Ungariei a sustinut o informare cu privire la situatia dificila din sectorul apicol, ocazie cu care ministrul Adrian Oros si-a exprimat sustinerea pentru solutiile propuse de delegatia ungara.
 
"Este adevarat ca sectorul apicol se confrunta cu probleme multiple si ne exprimam de aceea toata sustinerea pentru solutiile propuse de delegatia ungara. Desi suntem cu totii de acord cu rolul pe care il joaca albinele, nu doar ca polenizator pentru agricultura, dar si ca sursa de produse ale stupului de o valoare extraordinara pentru umanitate, trebuie sa recunoastem ca acest sector are nevoie urgenta de masuri pentru a nu intra in colaps ireversibil. Sustinem masurile propuse de colegul ungar si solicitam Comisiei Europene sa ia in considerare stabilirea cat mai rapid a unui set de masuri menite sa protejeze mult mai eficient sectorul apicol european", a afirmat ministrul Oros in cadrul Consiliului AgriFish.
 
Romania este unul dintre producatorii importanti de miere la nivel european, cu o productie de peste 29.000 tone raportata pentru anul 2018.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.6 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016