Sectorul apiculturii va primi mai multi bani
Publicat la data de 13 Dec. 2019 in:
Stiri Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anuntat ca sectorul apiculturii va primi mai multi bani! Bugetul va fi suplimentat destul de considerabil.
"Propunerea de a creste alocarea dupa 2022 vizeaza Programul National Apicol, intrucat in ce priveste alocarea totala pentru toate statele membre in perioada 2020 – 2022, aceasta este in valoare de 40 milioane de euro pe an, Romaniei revenindu-i suma de 31.492.100 euro pentru cei trei ani de derulare ai programului", arata un comunicat emis miercuri de Ministerul Agriculturii.
Din aceasta suma 50% din fonduri provin de la Uniunea Europeana prin Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), iar 50% este contributia Romaniei de la bugetul de stat.
Propunerea de a creste valoarea sprijinului dedicat apiculturii va fi realizabila numai dupa aprobarea viitorului Cadru Financiar Multianual si finalizarea legislatiei viitoarei Politici Agricole Comune, 2021-2027, a precizat in cadrul intalnirii Phil Hogan, comisar european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
In cadrul celei mai recente reuniuni a Consiliului AgriFish, delegatia Ungariei a sustinut o informare cu privire la situatia dificila din sectorul apicol, ocazie cu care ministrul Adrian Oros si-a exprimat sustinerea pentru solutiile propuse de delegatia ungara.
"Este adevarat ca sectorul apicol se confrunta cu probleme multiple si ne exprimam de aceea toata sustinerea pentru solutiile propuse de delegatia ungara. Desi suntem cu totii de acord cu rolul pe care il joaca albinele, nu doar ca polenizator pentru agricultura, dar si ca sursa de produse ale stupului de o valoare extraordinara pentru umanitate, trebuie sa recunoastem ca acest sector are nevoie urgenta de masuri pentru a nu intra in colaps ireversibil. Sustinem masurile propuse de colegul ungar si solicitam Comisiei Europene sa ia in considerare stabilirea cat mai rapid a unui set de masuri menite sa protejeze mult mai eficient sectorul apicol european", a afirmat ministrul Oros in cadrul Consiliului AgriFish.
Romania este unul dintre producatorii importanti de miere la nivel european, cu o productie de peste 29.000 tone raportata pentru anul 2018.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Cum se inmulteste goji?
Aceste fructe mici sunt cotate ca super-alimente, fiind unele dintre cele mai puternice antioxidante naturale din lume. Ca urmare, toti cei interesati de sanatate sunt potentialii tai clienti!... citeste mai mult>>