Exclusiv
Publicat in: Stiri
Guvernul a adoptat o Hotărâre prin care va acorda sprijin financiar pentru producătorii agricoli din sectoarele legume-fructe şi agricultură ecologică, a anunţat, miercuri, primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu, la finalul şedinţei de Guvern, informeaza Amos News.

„Producători agricoli trebuie să aibă în folosinţă suprafeţe agricole de cel puţin 0,25 ha şi să nu aibă datorii la bugetul de stat sau la bugetul administraţiei publice locale”
, a anunţat premierul Tăriceanu.
Pentru sectorul de agricultură ecologică, beneficiarii trebuie să fie înregistraţi anual la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, ca producători în agricultura ecologică. De asemenea, trebuie să aibă un contract cu un organism de inspecţie şi certificare. Aceste organisme de inspecţie sunt aprobate anual de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pentru beneficiarii din sectorul legume-fructe, sprijinul financiar se acordă pentru o suprafaţă de maximum 3 hectare, de pe care sunt recoltate unul sau mai multe produse, care aparţin organizării comune de piaţă în sectorul legume-fructe.

Beneficiarii din acest sector pot solicita sprijin financiar fie numai pentru suprafeţele de pe care recoltează legume, fie numai de pe suprafeţele de pe care recoltează fructe.

Ajutorul pentru sectorul legume-fructe este de: 1.110 lei/hectar pentru persoanele fizice - membre ale asociaţiilor sau organizaţiilor profesionale, persoane fizice autorizate şi persoane juridice; 2.960 lei/hectar pentru membrii grupurilor de producători recunoscute în conformitate cu Ordonanţa 27/2005, privind recunoaşterea şi funcţionarea grupurilor de producători, pentru comercializarea produselor agricole şi silvice; 3.700 lei/hectar pentru membrii grupurilor de producători recunoscute preliminar sau membrii organizaţiilor de producători recunoscute conform Ordinului 684/2007 şi a regulamentelor şi directivelor europene specifice.

Ajutorul pentru agricultură ecologică este de: Sprijin prin susţinerea a 50% din contravaloarea taxei de inspecţie şi certificare, plătită de producător organismului de inspecţie şi certificare cui care a încheiat contractul. Sprijinul maxim acordat este de 900 lei; 425 lei/hectar pentru culturi de teren arabil, păşuni şi fâneţe permanente aflate în perioada de conversie. Sprijinul se acordă pe o suprafaţă de maximum 20 hectare, pentru fiecare producător; 700 lei/hectar pentru culturi de viţă de vie şi livezi aflate în perioada de conversie. Sprijinul se acordă tot pe o suprafaţă de maximum 20 hectare, pentru fiecare producător; 75 lei/ familia de albine, ceritificată în sistemul de agricultură ecologică, până la maximum 50 familii de albine, pentru fiecare producător.

Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a mai precizat că „suma totală a sprijinului financiar, acordată pentru fiecare din cele două sectoare, respectiv legume-fructe şi agricultură ecologică, nu poate depăşi valoarea de 7500 Euro pe exploataţie”.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Filiera dialogului intre producatori si retaileri, in sectorul legume fructe
Peste 130 de persoane, reprezentand Ministerul Agriculturii, APIA, producatori si grupuri de...
Industria alimentara: Cea mai mare crestere a preturilor s-a inregistrat in sectorul legume fructe
Preţurile de consum au înregistrat o creştere lunară de 2,58% în iulie, iar rata anuală a...
Finantari in agricultura: Ministerul Agriculturii si APDRP au incheiat un acord un acord cu Bancpost pentru facilitarea creditelor
Bancpost a incheiat un protocol de colaborare cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale,...
Finantari in agricultura: Perteneriat pentru credite agricole intre CEC Bank, MADR, APDRP si FGCR
CEC Bank a incheiat cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), Agentia de Plati pentru...

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016