Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Seful Directiei Agricole Constanta, retinut de DNA pentru fapte de coruptie

seful-directiei-agricole-constanta-retinut-de-dna-pentru-fapte-de-coruptie

Boris Parpala este acuzat, printre altele, de evaziune fiscala, spalare de bani si trafic de influenta.


Conform unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie, directorul Directiei pentru Agricultura Constanta, Boris Parpala, a fost retinut de pentru fapte de coruptie, fiind acuzat ca a determinat reprezentantii a 24 de primarii din judet sa incheie cu o firma pe care el o administra, contracte de prestari servicii inutile sau nesolicitate de acestea.
 
Boris Parpala este acuzat de spalare de bani, folosire a influentei de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in forma continuata, evaziune fiscala, in forma evidentierii, in actele contabile sau in alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la baza operatiuni reale ori evidentierea altor operatiuni fictive, efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale, in forma continuata si transmiterea fictiva a partilor sociale ori a actiunilor detinute intr-o societate comerciala, in scopul savarsirii unei infractiuni sau al sustragerii de la urmarirea penala ori in scopul ingreunarii acesteia.
 
Conform procurorilor DNA, in perioada 12 martie 2012 — 20 iunie 2014, Boris Parpala, ca urmare a influentei si autoritatii conferite de functiile pe care le-a detinut in Consiliul Judetean Constanta si in cadrul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala a Judetului Constanta, in baza unor oferte realizate de acesta, a determinat reprezentantii a 24 de primarii de pe raza judetului sa incheie cu o firma pe care o administra contracte de prestari ale unor servicii inutile si nesolicitate de acestea (elaborarea strategiei de dezvoltare locala a comunei, consultanta in elaborarea documentatiei de finantare a unor proiecte, etc.), a emis facturi in numele societatii respective si a incasat diverse sume de bani pentru serviciile prestate.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

In septembrie 2013, actionand in calitate de administrator al societatii respective, el a incheiat un contract de vanzare — cumparare, a receptionat si a platit marfa cumparata de firma respectiva.
 
In perioada 1 ianuarie 2012 — 3 aprilie 2015, Parpala, in calitate de administrator de drept si ulterior de fapt al unei societati comerciale, a inregistrat in contabilitatea acesteia operatiuni fictive si cheltuieli nereale, diminuand astfel baza impozabila, cu efectul prejudicierii bugetului de stat.
 
In 2013, impreuna cu firma respectiva, a investit o parte din sumele obtinute ca urmare a contractelor incheiate cu cele 24 de unitati administrativ teritoriale, mentionate mai sus, pentru concesionarea unui teren in judetul Constanta, infiintarea unei livezi si edificarea unei constructii pe terenul respectiv, ascunzand astfel originea ilicita a sumelor respective, se arata in comunicat.
 
In februarie 2014, el a transmis in mod fictiv partile sociale detinute la firma respectiva catre o persoana, desi ulterior acestui moment a continuat sa beneficieze de activitatea societatii si a continuat sa efectueze operatiuni comerciale in numele acesteia, cu scopul ingreunarii urmaririi penale.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016