Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Seful MADR a anuntat noile programe de sprijin de care vor beneficia fermierii in 2019

seful-madr-a-anuntat-noile-programe-de-sprijin-de-care-vor-beneficia-fermierii-in-2019

Subventiile acordate producatorilor agricoli reprezinta 1,951 miliarde de lei, un plus de aproape 5% fata de 2018, in timp ce sumele alocate din credite bugetare proiectelor cu finantare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020 reprezinta 17,85 miliarde de lei.


Sustinerea productiei de usturoi si a efectivelor de bubaline, dar si subventionarea motorinei pentru sectorul piscicol sunt noile programe ce vor fi finantate din bugetul Ministerului Agriculturii in 2019, potrivit informatiilor prezentate de ministrul de resort, Petre Daea, in comisiile reunite de specialitate din Parlament.
 
„Pentru sprijinirea fermierilor s-au introdus si programe noi in acest an, precum sustinerea cultivarii de usturoi in Romania, stiindu-se ca exista o ingrijorare legitima ca pe piata romaneasca nu exista o cantitate suficienta care sa raspunda pretentiilor consumatorilor, aprovizionarea din import fiind intr-o cantitate extrem de insemnata. Acest program arata ce am prevazut in programul nostru de guvernare, unde am spus ca in fiecare an vom prezenta doua programe deficitare care isi au explicatia in balanta de aprovizionare cu produse agricole. Pentru acest program este prevazuta o suma de 9,3 milioane de lei”, a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
 
El a spus ca un alt program nou pentru sectorul piscicol si cel de acvacultura este acela de subventionare a motorinei. „Asa cum am facut si la celelalte sectoarem stim ca acest mecanism functioneaza de cativa ani in Romania si acum este operabil pentru cei care isi desfasoara activitatea in acvacultura. Anul acesta, subventia la acciza la motorina este cu 17% mai mare decat anul trecut”, a spus Daea.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ministrul Agriculturii a mentionat si programele care vizeaza mentinerea si dezvoltarea raselor de animale indigene, in speta taurine, rasa baltata romaneasca si bruna, unde au fost prevazute 5,25 milioane de lei. „Un alt program nou este sustinerea bubalinelor. Trebuie sa vedem importanta genetica si nu numai a acestor animale, care au reclamat o atentie pe masura, data fiind scaderea efectivelor si importanta pe care o au aceste efective in economia rurala, in preocuparea fermierilor. Avem o suma de 5 milioane de lei in buget pentru acest domeniu”, a adaugat Daea.
 
Nu in ultimul rand, seful MADR a mentionat ca programul privind tomatele romanesti va continua si anul acesta, iar suma alocata este mai mare cu 5,37% pentru ca s-a mizat pe un numar mai mare de solicitanti.
 
„De la un an la altul, numarul acestora a crescut si am estimat o crestere a numarului fermierilor care pot sa se inscrie in acest program pentru a beneficia de sprijinul cuvenit, pana la 18.000 de fermieri. Un alt program inceput de anul trecut si pe care il avem si in 2019 este programul de comercializare a lanei, cifrat anul acesta la 36 de milioane lei si o crestere de 59,8%. Un alt program de sustinere care are trainicia lui, si are doi ani de viata, este programul de sprijin pentru porcul Bazna si Mangalita. In bugetul de anul acesta este prevazuta o suma cu 4,84% mai mare decat anul trecut, iar in cifre absolute - 4,6 milioane de lei”, a spus Petre Daea.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016