Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Seful MADR nu poate estima efectele Brexitului asupra preturilor alimentelor in Romania

seful-madr-nu-poate-estima-efectele-brexitului-asupra-preturilor-alimentelor-in-romania

Achim Irimescu sustine ca o astfel de estimare nu poate fi facuta, deoarece pana acum nu a mai existat o situatie similara.


Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, sustine ca nu poate fi estimata in acest moment influenta Brexit asupra preturilor produselor agroalimentare din Romania, deoarece este prima data cand apare o astfel de situatie, in care un stat membru a votat pentru retragerea din Uniunea Europeana.
 
„E greu sa ne pronuntam in acest moment cum va efecta Brexit preturile alimentelor din Romania. Domnul prim ministru Dacian Ciolos a spus ca ar putea sa fie un impact global pe buget de 10 procente. Sunt alte estimari care spun 6 procente. Este greu sa prevedem in acest moment pentru ca nu este foarte clar. Este pentru prima data cand ne confruntam cu o astfel de situatie, respectiv cand un stat membru a votat pentru retragerea din Uniunea Europeana”, a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.
 
De asemenea, seful MADR a afirmat ca la nivel european si international ne confruntam cu volatilitatea preturilor, iar acestea reprezinta jocul dintre cerere si oferta.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

„La nivel european si international ne confruntam cu volatilitatea preturilor. De multe ori sunt lucruri care tin de conjunctura. De exemplu, daca luam sectorul laptelui, pe perioada scolii o cantitate importanta de lapte iese din piata si se duce catre scoli prin schema de lapte in scoli. Sigur, toata lumea s-ar fi asteptat ca atunci cand se ia vacanta sa se inregistreze o anumita tendinta de scadere a preturilor, dar de multe ori se intampla invers. Piata este greu de prevazut, incotro se duc fluctuatiile, pentru ca acesta este jocul dintre cerere si oferta. Zilele trecute am avut o interventie in care ma refeream la o estimare pe termen lung a evolutiei preturilor pentru ca sunt ratiuni pe care le-a evidentiat foarte clar Comisia Europeana si FAO”, a explicat seful MADR.
 
In ceea ce priveste cresterea pretului lamailor pe piata romaneasca in aceasta perioada, pana la circa 12 lei pe kilogram, seful MADR a subliniat ca volatilitatea preturilor este greu controlabila, nu doar in Romania ci la nivel mondial.
 
„Daca va amintiti cu cativa ani in urma s-a vorbit despre o boala la banane, iar estimarile spuneau ca in viitor s-ar putea sa nu mai avem banane. Sunt tot felul de lucruri care se intampla pe piata si sigur agricultura este influentata de clima, de factorii de mediu, de factorii de productie si este greu sa estimam totdeauna fluctuatiile de pret la un produs sau la altul sau pe piata in ansamblu”, a precizat Irimescu. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016