Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Semnal puternic de la Guvern: fermierii si producatorii de ulei sa creasca productia!

semnal-puternic-de-la-guvern-fermierii-si-producatorii-de-ulei-sa-creasca-productia

Premierul Nicolae Ciuca a avut un mesaj puternic pentru fermierii si producatorii de seminte si ulei de floarea soarelui, la o intalnire de lucru desfasurata la Guvern: cresteti productia!


Potrivit unui comunicat al Guvernului, consultarile de la Guvern s-au concentrat in jurul obiectivului de a creste suprafetele cultivate cu floarea soarelui si, in mod special, nivelul de procesare si productia de ulei pentru piata interna si pentru export.
 
Nicolae Ciuca le-a spus fermierilor ca Romania poate juca un rol important la nivelul Uniunii Europene pentru a compensa pierderea de importuri din Ucraina, in conditiile in care tara noastra este unul dintre principalii exportatori de cereale. Prin urmare, trebuie marite suprafetele agricole, respectiv productia de seminte si ulei de floarea soarelui.
 
"Am dorit sa avem aceste consultari pentru a primi asigurari direct de la sursa ca exista stocuri suficiente de ulei pentru populatie, inclusiv in cazul in care ar exista o cerere suplimentara a pietei. Romania are un potential agricol foarte important, iar noile masuri guvernamentale pe care le avem in vedere vor sustine acest domeniu extrem de important pentru economie. (...) Tara noastra poate sa contribuie astfel la siguranta alimentara a Uniunii Europene si a tarilor terte care sunt puternic afectate de consecintele agresiunii din Ucraina", a spus Nicolae Ciuca.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
La randul lor, fermierii si producatorii de seminte si ulei de floarea soarelui au primit garantia ca vor fi sprijiniti de Guvern cu masuri de facilitare a accesului la finantare.
 
In cadrul consultarilor, a precizat Guvernul, au fost analizate dificultatile din acest sector, generate de lipsa creditarilor pe termen mediu si lung, situatia volatila a fortei de munca si problema ingrasamintelor folosite pentru culturile agricole.
 
Seful Executivului a subliniat ca reabilitarea si dezvoltarea sistemului de irigatii constituie o prioritate pentru actuala guvernare, iar masurile de facilitare a accesului la finantare vor fi continuate prin programe dedicate acestui domeniu.
 


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016