Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Si crescatorii de oi din Marea Britanie se revolta! UE vrea sa cipeze 30 de milioane de oi

Crescătorii britanici de oi sînt în pragul revoltei, ca urmare a propunerilor Comisiei Europene prin care li se impune să-şi eticheteze electronic şi să identifice fiecare animal din şeptelul naţional de 30 de milioane de capete. Ei susţin că demersul va devasta industria şi i-ar putea constrînge pe fermieri să iasă în stradă în semn de protest, dacă Bruxelles-ul insistă asupra impunerii reglementării despre care ei spun că este „nebunească” şi „inutilă”.
Reglementările, care urmează să fie aplicate din ianuarie anul viitor, impun aplicarea unei etichete electronice pe urechea fiecărei oi. Măsura este menită a ţine evidenţa fiecărui animal, după epidemia de febră aftoasă din 2001. Dar Marea Britanie are cele mai multe oi dintre ţările europene şi fermierii, deja confruntaţi cu presiuni din cauza preţurilor în scădere şi a marjelor mici de profit, spun că nu este realizabilă şi nici măcar necesară. „Sîntem pregătiţi să combatem această măsură pînă la capăt”, spune fermierul John Hore, din Pilning, din apropiere de Bristol. „Sentimentele sînt atît de puternice, încît este foarte posibil să-i vedem pe fermieri ieşind în stradă. Pur şi simplu nu sîntem ascultaţi. şi este nevoi e ca guvernul să ne sprijine ferm. Avem 30 de milioane de ovine în această ţară - probabil mai mult decît restul Europei la un loc. Ei vor ca fiecare dintre aceste oi să fie identificată individual. Şi fermierii spun „Nu, pur şi simplu nu este posibil”. Aceasta ar putea fi pentru industria ovinelor ceea ce este tuberculoza pentru industria bovinelor”. John Mercer, consilier la Sindicatul Naţional al Fermierilor, spune: „Este o regulă nebunească. Nu este dorită. Nu este necesară. şi ar putea devasta industria ovinelor. Realmente avem nevoie de presiuni politice acum.”

Fermierii argumentează că ovinele britanice sînt deja identificate prin numere şi mişcările turmelor sînt înregistrate. Aceasta, pe lîngă restricţiile aplicate deplasării animalelor în timpul epidemiilor, sînt măsuri suficiente pentru combaterea unor noi contaminări, spun ei. Costurile uriaşe asociate introducerii programului - aproximativ 5.000-6.000 de lire sterline pentru aparatul de scanare a etichetelor, care ar putea costa la rîndul lor între 50 p şi 1,50 lire sterline bucata - ar fi suficiente pentru a doborî unele ferme, susţin ei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h



Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016