Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Simpozion: Mediul şi agricultura în regiunile aride

In perioada 3-4 septembrie a avut loc, la Constanţa, un eveniment dedicat agriculturii in conditiile schimbarilor climatice. La simpozionul intitulat Mediul si agricultura în regiunile aride au participat oameni de ştiinţă de la ASAS Bucureşti, USAMV Bucureşti, Univ. Craiova, USAMV Timişoara, Universitatea Ovidius din Constanţa, ICPA Bucureşti, ICDP Piteşti – Mărăcineni, SCDP Valu lui Traian şi SCDVV Murfatlar informează OJCA Constanta, citată de RECOLTA.eu

Au mai fost invitaţi specialişti de la DADR, OJCA, APDRP Constanţa, fermieri cu exploataţii agricole in pomicultură, plante tehnice si cerealiere, in total peste 100 de persoane. Organizatorii manifestării au fost SCDP Valu lui Traian si Universitatea “OVIDIUS” Constanţa, sub patronajul ASAS Bucureşti.

Specialiştii au prezentat mai multe referate ştiinţifice structurate pe patru secţiuni: relaţiile sol-apă-plantă-climă, tehnologii agricole durabile, genetica si ameliorare plantelor, protecţia mediului.

In cadrul lucrarilor s-a arătat că, din punct de vedere al potenţialului productiv al pământului, în 1989 România se situa pe locul sapte in Europa. In prezent ne aflăm pe ultimele locuri din Europa ca nivel al producţiilor agricole, în condiţiile în care consumul de cereale pe cap de locuitor este de 200 kg, comparativ cu alte ţări europene unde consumul de cereale este cuprins între 120-150 kg/cap de locuitor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h



Agricultura în conditiile trecerii la o climă aridă
După studiile făcute la SCDA Valu lui Traian, judeţul Constanta, folosirea unor metode agrotehnice de lucru cu consumuri specifice de carburanţi reduse, aplicate cu utilaje de mare productivitate, în condiţii de neirigat, renunţarea la aratul la 29-30 cm adâncime şi arat la 18-20 cm, lucrarea cu cizelul, aplicarea a 150 kg/ha îngrăşăminte azotoase în patru fracţii au condus la obţinerea unor producţii de 3 600-3 950 kg/ha de grâu, consumul de combustibil a scazut cu 40-50%, iar timpul de lucru pe hectar a fost redus cu 80%. Dacă se aplică şi două udări cu norme de 400 - 600 mc/ha, producţia poate ajunge la 4900 - 5400 kg / ha.

Situaţia cea mai grea apare când peste regiunile aride se suprapune seceta, iar deficitul de apă din sol ajunge la 600-700 mc/ha, aproape de coeficientul de ofilire. Aceasta este situaţia când în zonele aride precipitaţiile anuale însumează 350 - 400 mm si apare stringentă aplicarea a cel putin 2-3 udări cu norme de udare mici cuprinse intre 180-450 mc/ha, prin metode moderne, economicoase pentru utilizarea apei, au concluzionat specialiştii agronomi.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton