Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sindicaliştii de pe fosta platformă chimică Nitramonia Făgăraş au solicitat vineri conducerii grupului InterAgro amânarea deciziei de concediere


Sindicaliştii de pe fosta platformă chimică Nitramonia Făgăraş au solicitat vineri conducerii grupului InterAgro amânarea deciziei de concediere a celor 362 de muncitori de la societatea Nitroporos cu cel puţin o săptămână, transmite Amos News.
Solicitarea sindicaliştilor vine în momentul în care patronatele şi sindicatele din industria chimică s-au înţeles cu ministerele Agriculturii, Industriei şi Finanţelor pentru ca imediat după discutarea bugetului pe anul în curs, Guvernul să emită ordonanţa prin care fermierii vor fi subvenţionaţi cu 400 de lei pe hectar pentru achiziţia de îngrăşăminte chimice. În acest fel, combinatele chimice care produc îngrăşăminte ar putea fi salvate de la închidere, iar producţia din acest sector relansată.

Grupul Interagro a anunţat că va disponibiliza aproximativ 6.500 de persoane în contextul crizei economice şi al neimplicării statutului în subvenţionarea achiziţiei de îngrăşăminte, ceea a determinat fermierii din ţara noastră să achiziţioneze din ce în ce mai puţine substanţe de fertilizare.

Lucian Cupu, preşedintele Sindicatului Nitramonia Rompiro, spune că agricultura din România se află pe ultimul loc la tratarea cu substanţe de fertilizare, chiar şi după Albania.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h

Astfel, dacă necesarul de fertilizatori este de 150 de kilograme pe hectarul arabil, după 1990 această cantitate a scăzut, în România, la 19 kilograme pe hectarul de teren agricol şi 30 de kilograme pe terenul de hectar arabil.

„În prezent, din cauza consumului mic din agricultură, a preţurilor mici ale îngrăşămintelor pe piaţa externă şi a concurenţei ţărilor vecine care cumpără gazul metan la preţuri mult mai mici decât fabricile din România, industria de îngrăşăminte autohtonă se confruntă cu probleme deosebite care în final se rezumă la situaţia financiară a societăţilor cu repercursiuni asupra stării fizice a instalaţiilor, a salarizării, etc", se arată într-un memoriu al sindicaliştilor adresat anul trecut premierului Călin Popescu-Tăriceanu.
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016