Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Situaţia abatorizării cărnii de porc, în Uniunea Europeană
În 2009 existau 13 companii care sacrificau peste 2 milioane porci anual, ceea ce reprezintă 38% din total UE. Primele 3 companii singure reprezintă 53 mil porci, adică 22% din productia totală a Uniunii. Acestea sunt concluziile unui studiu al IFIP- Institut de Porc, Franta, citat de Asociaţia Română a Cărnii (ARC).
Vion Food Group se clasează pe locul 1, abatorizând peste 20 milioane porci în 2009. Compania are baza în Olanda, unde acoperă 55% din productie. Operează de asemenea în Germania, unde are 20% din sacrificările anului 2009. In Marea Britanie, Vion a cumpărat în 2008 Grampian Food Group si are 27% din sacrificările din UK.
Pe locul 2 este Danish Crown cu aproape 19 mil în 2009. Ea operează în Danemarca, unde acoperă 80% din sacrificări, dar si în Suedia, Polonia si UK (unde are 19% din piată). Danish Crown realizează de asemenea majoritatea sacrificărilor de bovine din Danemarca. Ea poate reveni pe primul loc, ca în 2008, odată cu achizitia companiei germane D&S Fleisch, al optulea producător din UE.
Tonnies Fleisch este al treilea din UE si cel mai mare din Germania, unde are 23% din sacrificări, urmat de Westfleisch cu 11%.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Industria de abatorizare a porcilor din UE a cunoscut restructurări radicale în ultimii ani. Investitiile din ultimul deceniu, combinate cu fuziuni si achizitii au dus la crearea unor companii mari. Aceste grupuri sunt adesea operatiuni multi-specii, în mai multe locuri si uneori tări. Este în special cazul Vion.
Au fost mai ales investitii mari în Germania, multe fabrici de mari dimensiuni specializate luând locul operatiunilor multi-specie. Cel mai mare abator din UE este fabrica Tonnies din Rheda, Germania, care are o capacitate de 7,5 mil porci anual. Celelalte 2 abatoare sunt în Danemarca si Olanda.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 2.33 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News