În 2009 existau 13 companii care sacrificau peste 2 milioane porci anual, ceea ce reprezintă 38% din total UE. Primele 3 companii singure reprezintă 53 mil porci, adică 22% din productia totală a Uniunii. Acestea sunt concluziile unui studiu al IFIP- Institut de Porc, Franta, citat de Asociaţia Română a Cărnii (ARC).
Vion Food Group se clasează pe locul 1, abatorizând peste 20 milioane porci în 2009. Compania are baza în Olanda, unde acoperă 55% din productie. Operează de asemenea în Germania, unde are 20% din sacrificările anului 2009. In Marea Britanie, Vion a cumpărat în 2008 Grampian Food Group si are 27% din sacrificările din UK.
Pe locul 2 este Danish Crown cu aproape 19 mil în 2009. Ea operează în Danemarca, unde acoperă 80% din sacrificări, dar si în Suedia, Polonia si UK (unde are 19% din piată). Danish Crown realizează de asemenea majoritatea sacrificărilor de bovine din Danemarca. Ea poate reveni pe primul loc, ca în 2008, odată cu achizitia companiei germane D&S Fleisch, al optulea producător din UE.
Tonnies Fleisch este al treilea din UE si cel mai mare din Germania, unde are 23% din sacrificări, urmat de Westfleisch cu 11%.
Industria de abatorizare a porcilor din UE a cunoscut restructurări radicale în ultimii ani. Investitiile din ultimul deceniu, combinate cu fuziuni si achizitii au dus la crearea unor companii mari. Aceste grupuri sunt adesea operatiuni multi-specii, în mai multe locuri si uneori tări. Este în special cazul Vion.
Au fost mai ales investitii mari în Germania, multe fabrici de mari dimensiuni specializate luând locul operatiunilor multi-specie. Cel mai mare abator din UE este fabrica Tonnies din Rheda, Germania, care are o capacitate de 7,5 mil porci anual. Celelalte 2 abatoare sunt în Danemarca si Olanda.
Vion Food Group se clasează pe locul 1, abatorizând peste 20 milioane porci în 2009. Compania are baza în Olanda, unde acoperă 55% din productie. Operează de asemenea în Germania, unde are 20% din sacrificările anului 2009. In Marea Britanie, Vion a cumpărat în 2008 Grampian Food Group si are 27% din sacrificările din UK.
Pe locul 2 este Danish Crown cu aproape 19 mil în 2009. Ea operează în Danemarca, unde acoperă 80% din sacrificări, dar si în Suedia, Polonia si UK (unde are 19% din piată). Danish Crown realizează de asemenea majoritatea sacrificărilor de bovine din Danemarca. Ea poate reveni pe primul loc, ca în 2008, odată cu achizitia companiei germane D&S Fleisch, al optulea producător din UE.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Tonnies Fleisch este al treilea din UE si cel mai mare din Germania, unde are 23% din sacrificări, urmat de Westfleisch cu 11%.
Industria de abatorizare a porcilor din UE a cunoscut restructurări radicale în ultimii ani. Investitiile din ultimul deceniu, combinate cu fuziuni si achizitii au dus la crearea unor companii mari. Aceste grupuri sunt adesea operatiuni multi-specii, în mai multe locuri si uneori tări. Este în special cazul Vion.
Au fost mai ales investitii mari în Germania, multe fabrici de mari dimensiuni specializate luând locul operatiunilor multi-specie. Cel mai mare abator din UE este fabrica Tonnies din Rheda, Germania, care are o capacitate de 7,5 mil porci anual. Celelalte 2 abatoare sunt în Danemarca si Olanda.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 2.33 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News