Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Slatina: Tinerii îşi modernizează fermele cu bani europeni
Posibilitatea de a pune pe picioare o afacere la sate a atras peste 20 de tineri fermieri olteni. Aceştia au realizat proiecte pe care le-au depus la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit în această primăvară şi au reuşit să obţină finaţare pentru extinderea sau înfinţarea unor ferme. Uniunea Europeană (UE) le-a oferit între 10.000 şi 25.000 de euro, în funcţie de mărimea fermei, iar banii sunt nerambursabili. Fermierii au, în schimb, obligaţia de a menţine afacerea cel puţin 3 ani.
Primii care s-au grăbit să ceară spirijin european au fost apicultorii olteni. Astfel, din cele 21 de proiecte declarate eligibile în Olt, aproape 10 sunt pentru dezvoltarea stupinelor. „În judeţul nostru s-au depus 22 de proiecte, dintre care au fost declarate eligibile 21. Cei mai muţi fermieri au solicitat finanţare pentru fermele apicole, însă au fost destui care au cerut bani pentru dezvolarea legumiculturii. Apreciem că documentaţia pe care tinerii au depus-o pentru obţinerea fondurilor nu a fost atât de stufoasă“, a explicat Emil Marinescu, directorul Oficiului Judeţean pentru Pescuit şi Dezvoltare Rurală (OJPDR).
Tinerii care au solicitat bani pentru dezvolatrea stupinei au minim 40 de familii de albine şi sunt din localităţile Vulpeni, Ianca, Cungrea, Caracal, Deveselu şi Optaşi-Măgura. Cu toţii se ocupau de apicultură, însă au dorit extinderea fermei. Cei mai mulţi au obţinut maxim 15.000 de euro de la UE şi doar doi au primit suma maximă de 25.000 euro, potrivit statisticilor OJPDR. Au profitat de oferta de finanţare şi câţiva legumicultori olteni, care îşi vor moderniza fermele de la Grădinari, Strejeşti şi Cilieni, iar trei tineri fermieri vor primi bani pentru extinderea plantaţiilor de pomi fructiferi la Pleşoiu şi Oboga.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Adevarul
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News