Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sprijin "bonus" pentru agricultori, în funcţie de calitatea terenurilor deţinute


Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) spune că va acorda un sprijin suplimentar de 58 până la 209 euro pe hectar pentru fermierii care depun cereri de plată pe suprafaţă şi respectă condiţiile de eligibilitate, după cum se arată într-un comunicat de presă, remis de instituţie. Potrivit datelor furnizate de aceasta, fermierii vor primi bani în funcţie de măsura cu care a fost categorisită pajiştea deţinută.
Astfel, pentru măsura P1 – pajişti cu înaltă valoare naturală, agricultorii vor primi 124 de euro pe hectar; pentru P2 – practici agricole tradiţionale – 58 de euro pe hectar. În ceea ce priveşte măsura P3, şi anume pajişti importante pentru păsări, fermierii pot primi 209 euro per hectar, iar pentru P4 – culturi verzi, sprijinul se ridică la 130 de euro per hectar. Plăţile pentru agromediu – căci aşa sunt denumite – sunt stabilite prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) şi sunt acordate, anual, pentru suprafeţele de teren agricol situate în zone eligibile.

Evidenţa lucrărilor trebuie ţinută de fermier într-un caiet de agromediu

Condiţiile generale de eligibilitate pentru acordarea acestui sprijin suplimentar sunt aceleaşi ca şi pentru obţinerea plăţilor directe pe suprafaţă (SAPS), numai că pentru această măsură sunt necesare şi alte câteva cerinţe suplimentare. Astfel, „suprafaţa minimă a terenului utilizat de fermier trebuie să fie de 1 ha şi să fie compusă din parcele agricole de cel puţin 0,3 ha. Fermierii trebuie să respecte pe toate parcelele agricole din exploataţie Bunele Condiţii Agricole şi de Mediu (GAEC) şi cerinţele minime privind utilizarea produselor de protecţia plantelor şi a fertilizanţilor”, spun responsabilii APIA Dolj. Totodată, trebuie ştiut că fiecare fermier, solicitant al plăţii pentru agromediu, trebuie să ţină evidenţa lucrărilor în fermă, prin completarea unui caiet de agromediu, specific pentru fiecare pachet în parte. „Fermierul trebuie să păstreze acest caiet pe toată perioada angajamentului, iar în cazul unui control din partea APIA să-l prezinte inspectorilor pe teren”, spune conducerea APIA Dolj.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Cuvantul Libertatii.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016