Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Sprijin "bonus" pentru agricultori, în funcţie de calitatea terenurilor deţinute
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) spune că va acorda un sprijin suplimentar de 58 până la 209 euro pe hectar pentru fermierii care depun cereri de plată pe suprafaţă şi respectă condiţiile de eligibilitate, după cum se arată într-un comunicat de presă, remis de instituţie. Potrivit datelor furnizate de aceasta, fermierii vor primi bani în funcţie de măsura cu care a fost categorisită pajiştea deţinută.
Astfel, pentru măsura P1 – pajişti cu înaltă valoare naturală, agricultorii vor primi 124 de euro pe hectar; pentru P2 – practici agricole tradiţionale – 58 de euro pe hectar. În ceea ce priveşte măsura P3, şi anume pajişti importante pentru păsări, fermierii pot primi 209 euro per hectar, iar pentru P4 – culturi verzi, sprijinul se ridică la 130 de euro per hectar. Plăţile pentru agromediu – căci aşa sunt denumite – sunt stabilite prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) şi sunt acordate, anual, pentru suprafeţele de teren agricol situate în zone eligibile.
Evidenţa lucrărilor trebuie ţinută de fermier într-un caiet de agromediu
Condiţiile generale de eligibilitate pentru acordarea acestui sprijin suplimentar sunt aceleaşi ca şi pentru obţinerea plăţilor directe pe suprafaţă (SAPS), numai că pentru această măsură sunt necesare şi alte câteva cerinţe suplimentare. Astfel, „suprafaţa minimă a terenului utilizat de fermier trebuie să fie de 1 ha şi să fie compusă din parcele agricole de cel puţin 0,3 ha. Fermierii trebuie să respecte pe toate parcelele agricole din exploataţie Bunele Condiţii Agricole şi de Mediu (GAEC) şi cerinţele minime privind utilizarea produselor de protecţia plantelor şi a fertilizanţilor”, spun responsabilii APIA Dolj. Totodată, trebuie ştiut că fiecare fermier, solicitant al plăţii pentru agromediu, trebuie să ţină evidenţa lucrărilor în fermă, prin completarea unui caiet de agromediu, specific pentru fiecare pachet în parte. „Fermierul trebuie să păstreze acest caiet pe toată perioada angajamentului, iar în cazul unui control din partea APIA să-l prezinte inspectorilor pe teren”, spune conducerea APIA Dolj.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Cuvantul Libertatii.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News