Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sprijin financiar pentru fermierii care angajeaza tineri

sprijin-financiar-pentru-fermierii-care-angajeaza-tineri

Un act normativ in acest sens a fost aprobat in ultima sedinta de guvern, iar cei interesati se pot inscrie in program pana la finele anului viitor.


In conditiile in care in domeniul agricol trebuie atrasa forta de munca tanara, printr-o hotarare de guvern adoptata ieri se creeaza cadrul legal adecvat si mecanismele necesare de punere in aplicare a „Programului pentru stimularea angajarii tinerilor in agricultura, acvacultura si industria alimentara”, derulat pe perioada 2018-2020.
 
Astfel, actul normativ vine in sprijinul angajatorilor fermieri din agricultura, prin realizarea unui instrument de sustinere financiara, care sa le ofere acestora posibilitatea de a angaja forta de munca tanara in sectoarele agricultura, acvacultura si industria alimentara.
 
Angajatorul fermier care face dovada angajarii a doi tineri beneficiari ai programului beneficiaza de urmatorul sprijin financiar lunar, pentru fiecare persoana astfel angajata:
a) 1000 lei pentru persoanele cu studii superioare de specialitate in domeniul agricol, acvacultura sau industrie alimentara;

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

b) 750 lei pentru persoanele cu studii medii de specialitate, precum si cursuri de formare profesionala de scurta durata in domeniul agricol, al acvaculturii sisau industriei alimentare;
c) 500 lei pentru persoanele fara studii.
 
Tinerii beneficiari ai Programului trebuie sa aiba studii de specialitate in domeniul agricol, al acvaculturii sau industriei alimentare, conform codurilor COR.
 
Pentru a beneficia de prevederile legii, angajatorii fermieri au obligatia de a incheia cu tinerii beneficiari ai programului contracte individuale de munca cu norma intreaga, pe perioada nedeterminata sau determinata, dar nu mai putin de 12 luni.
 
Valoarea programului corespunzatoare anului 2019 este de 30 milioane lei si se estimeaza ca pe parcursul acestui an  vor fi angajati 3.000 de tineri.
 
 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016