Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sprijin pentru infiintarea culturilor de toamna


În şedinţa de Guvern din 24 septembrie 2008 au fost adoptate o serie de măsuri şi acte normative care permit acordarea unor forme de sprijin pentru înfiinţarea culturilor de toamnă. În acest sens, bugetul Ministerului Agriculturii a fost suplimentat cu 600 de milioane de lei, anunta Ministerul Agriculturii.
Sprijinul pentru sectorul legume-fructe, aprobat prin Hotărâre de Guvern, variază între 1.110 lei/hectar şi 3.700 lei/hectar, pentru suprafeţe de maximum 3 ha. Suma maximă, care se acordă membrilor organizaţiilor de producători şi ai grupurilor de producători recunoscute preliminar, poate fi obţinuta si de ceilalţi beneficiari cu condiţia ca până la sfârşitul anului 2009 să devină membri ai organizaţiilor de producători sau ai grupurilor de producători recunoscute preliminar.

Pentru sectorul agriculturii ecologice, sprijinul este de 700 lei/hectar pentru culturi de viţă de vie şi livezi aflate în perioada de conversie, pentru o suprafaţă de maximum 20 hectare pentru fiecare producător. De asemenea, se acordă 75 lei pentru familia de albine certificată în sistemul de agricultură ecologică, până la maximum 50 de familii de albine pentru producător. Pentru culturi de teren arabil, păşuni şi fâneţe permanente aflate în perioada de conversie se acordă o sumă de 425 lei/hectar, pentru o suprafaţă de maximum 20 hectare pentru fiecare producător.

Pentru înfiinţarea culturilor de toamnă se acordă o subvenţie de 200 lei/ha, pentru suprafeţe cuprinse între 1 şi 120 ha.
Tot prin Hotărâre de Guvern s-a stabilit finanţarea din fonduri publice a 30% din masa creditului care se acordă în anul 2008, potrivit Legii creditului agricol pentru producţie nr. 150/2003.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


De asemenea a fost suplimentată suma destinată subvenţionării motorinei utilizată pentru lucrările agricole în limita sumei de 131.040 mii lei. Fondurile vor fi asigurate de la bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Totodată, agricultorii primesc o subvenţie de un leu pe litrul de motorină pentru înfiinţarea culturilor. Prin memorandum s-a aprobat reducerea accizei la motorina la nivelul de 21 euro/t începând cu 2009.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016