Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Stabilirea subventiei pe suprafata pentru 2013, amanarea datoriilor fermierilor catre bugetul de stat si subventionarea accizei la motorina
Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR) a publicat marti dimineata o scrisoare deschisa catre autoritati care cuprinde o serie de revendicari ale fermierilor in contextul in care acestia s-au confruntat anul acesta cu probleme generate de volatilitatea pretului cerealelor.
Scrisoarea semnata de presedintele Laurentiu Baciu este adresata sefului statului, prim-ministrului si ministrului agriculturii. Acesta cere, punctual:
- prezentarea rezultatelor actiunilor intreprinse de Guvern la Comisia Europeana privind interventiile pentru echilibrarea pietei cerealelor, in cazul distorsiunii acesteia
- restituirea accizelor la motorina
- stabilirea sumei exacte privind subventia pe hectar acordata in anul 2013
- un proiect de OUG prin care statul sa accepte amanarea platilor catre bugetul de stat datorate de catre fermieri
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
LAPAR considera ca, in prezent, fermierii din sectorul vegetal nu dispun de resursele necesare infiintarii culturilor de toamna. De asemenea, fermierii nu sunt in masura sa isi estimeze veniturile pentru anul agricol 2013 - 2014. Acestia nu pot previziona evolutia pretului cerealelor anul urmator.
"Distorsiunea pietei locale din aceasta campanie agricola este evidenta chiar daca avem in vedere numai datele cuprinse in recentul raport USDA, in care se mentioneaza exportul a peste 10% din productia de grau a Romaniei catre Autoritatea pentru Securitatea Alimentara din Egipt, in timp ce Franta, primul producator de grau din Europa, nu a exportat pana la aceasta data nici macar o tona din recolta acestui an", se arata in scrisoarea LAPAR.
Reprezentantii organizatiei reprezentative a agricultorilor cer convocarea imediata a unei intalniri la sediul Ministerului Agriculturii, pentru a clarifica aceste probleme.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura