Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Statia de pompare de la Haret, pusa in functiune dupa multi ani in care a fost scoasa din uz

statia-de-pompare-de-la-haret-pusa-in-functiune-dupa-multi-ani-in-care-a-fost-scoasa-din-uz

Statia de repompare SRP 5 Haret este situata pe partea dreapta a DN 2 (E85), pe directia Focsani - Adjud, si asigura nivel de apa pentru doua canale CD 4 si CD7 prin preluarea apei direct din Canalul Siret - Baragan, fiind amplasata la km 5+200.


Investitia realizata pana in prezent pentru punerea in functiune a staţiei de pompare din comuna Haret (Vrancea), care va iriga culturile din Canalul Siret - Baragan, se ridica la un milion de lei, a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, precizand ca aceasta statie nu a functionat niciodata.
 
„Investitia este undeva la un milion de lei din ceea ce am facut pana acum. E un program in detaliu construit, sa ajungem cu finalitatea lui pe partea dreapta a Canalului Siret. Observati doua lucruri aici: pe de o parte infrastructura principala care inseamna Canalul Siret - Baragan, care are o lungime de exploatare ce este practic functionala cu un dop la km 5+700, iar la km 5+200 este aceasta gura de aspirare ce a fost proiectata si introdusa in statia de repompare 5 de la Haret. Staţtia nu a funcţionat niciodata; a fost doar in probe in momentul in care s-au terminat lucrarile respective. Iata ca dupa atatia ani de zile ducem apa de pe Siret la plantele din Vrancea. Vrancea este o zona extrem de secetoasa. Este, practic, un pol al secetei. Din nefericire, aici se intalnesc si seceta si fenomene extreme: caderile de grindina”, a spus Daea.
 
Acesta a precizat ca Executivul a alocat pana in 2020 un miliard de euro pentru executarea acestor lucrari, respectiv punerea in functiune a statiilor, decolmatarea, curatirea sectiunilor de scurgere, reprofilarea canalelor acolo unde este necesar.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Recent, seful MADR a afirmat ca in ciuda faptului ca proiectul Canalului Siret-Baragan nu este un obiectiv inclus in planul national de irigatii, deoarece pentru finalizarea lui ar fi nevoie de circa 5,5 miliarde de euro, ideea nu a fost abandonata.
 
Potrivit datelor MADR, in anul 2018 se vor aloca 26,5 milioane de euro pentru refacerea si reconstructia sistemului national de irigatii din miliardul de euro prevazut in buget pana la finele lui 2020, iar pe partea de investitii in sistemele secundare de irigatii sunt disponibile pe masura 4.3 din PNDR 2014 -2020 circa 435 de milioane de euro de la Uniunea Europeana.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016