Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Statistici in agricultura: Am importat cu 43% mai putine legume, in primul trimestru

mporturile de legume ale României au scăzut în primul trimestru al anului cu 43,6%, faţă de perioada similară din 2008, ajungând la 27.728 de tone, potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR), transmite NewsIn.

Astfel, valoarea importurilor din intervalul ianuarie-martie 2009 s-a ridicat la 10,milioane de euro, comparativ cu 28,2 milioane de euro, în aceeaşi perioadă din 2008.

Potrivit datelor MAPDR, în primele trei luni din acest an, importurile de tomate au scăzut cu 76,3%, aducându-se în ţară doar 5.470 de tone, în valoare de 4,7 milioane de euro euro, faţă de 23.080 de tone cu o valoare de 19 milioane de euro euro, în intervalul ianuarie-martie 2008.

De asemenea, importurile de castraveţi au scăzut cu peste 28%, la 2.334 de tone în valoare de 2,2 milioane de euro, comparativ cu 3.254 de tone împortate în primele trei luni din 2008, cu o valoare de 2,8 milioane de euro.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


În ceea ce priveşte importul de morcovi, acesta s-a diminuat cu circa 22%, iar cantitatea de usturoi a scăzut în acceaşi perioada cu 79%.

Potrivit Ministerului Agriculturii, singurele sortimente de legume unde importurile au înregistrat un volum mai mare în primul trimestru 2009 comparativ cu perioada similară din 2008, au fost cele de varză, mazăre şi fasole.

În primele luni din 2009 au fost importate tomate din Bulgaria, Turcia, Italia şi Spania, ceapă din Austria, Olanda, Germania şi Italia, ustoroi din Olanda şi Cehia, iar conopida a fost adusă din Italia, Cehia şi Olanda.

Varza a fost importată din Polonia, Republica Macedonia şi Bulgaria, morcovii au fost aduşi din Turcia, Austria şi Polonia, iar din Grecia, Spania, Bulgaria şi Iordania au fost importaţi castraveţi.

În ceea ce priveşte importurile de mazăre şi fasole, acestea au fost aduse în ţară din China, Cehia şi Olanda, vinete au fost importate din Italia, Spania şi Olanda, iar dovlecei au fost importaţi din Turcia, Italia şi Bulgaria.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016