Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Stejarii secularii din Parcul Bavna doborati cu drujba

Garda Nationala de Mediu Maramures a fost sesizata de taranii din satul Fersig ca silvicultorii taie cu drujbele o parte din stejarii seculari ai Parcului Natural Bavna. Trimisi la fata locului, inspectorii Garzii Nationale de Mediu Maramures au constatat ca padurarii Directiei Silvice Maramures au inceput sa doboare la pamant, cu ajutorul drujbelor, unii dintre stejarii seculari existenti in rezervatie, informeaza Agerpres.

Directorul Garzii Nationale de Mediu Maramures, Calin Crisan, a declarat, joi, ca a aplicat Directiei Silvice Maramures o amenda in valoare de 30.000 lei pentru nerespectarea legilor de mediu si distrugerea vegetatiei intr-o zona ocrotita prin lege.
"Parcul Bavna este considerat o arie naturala protejata prin lege, iar orice interventie a omului se face doar in limita necesara impusa. Or, noi am constatat ca din padurea Bavna se distrugeau prin taiere stejari seculari a caror varsta depasea 150 de ani. Taierea stejarilor trebuia facuta in conditii foarte stricte, doar daca se constata ca acesti copaci sunt afectati de boala si risca sa afecteze starea de sanatate a intregii plantatii. Din ceea ce am constatat in tren, nu a fost vorba de asa ceva, deci s-a taiat in mod abuziv", a fost de parere Calin Crisan.

Directia Silvica Maramures a contestat imediat valoarea amenzii si a considerat ca inspectorii Garzii de Mediu au exagerat in ce priveste decizia luata. Ing. Costel Bucur, directorul Parcului Natural Muntii Maramuresului, a spus ca nu e nevoie de solicitarea vreunei aprobari pentru taierea copacilor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

"In unele portiuni ale padurii nu mai exista lumina naturala si am fost nevoiti sa intervenim pentru a asigura un spatiu propice de dezvoltare florei si faunei. N-au fost taiati toti stejarii din parcul Bavna, asa cum gresit au constatat inspectorii de mediu, ci doar cei foarte batrani si degradati. Padurea avea nevoie de lumina naturala pentru a se putea regenera natural. De aceea am recurs la taierea unor stejari. Nu cred ca am afectat prea tare mediul inconjurator prin interventia noastra", a spus Costel Bucur.

Parcul Bavna se intinde pe 26 ha si cuprinde o flora si o fauna variate, fiind renumit pentru stejarul pedunculat, specific padurilor seculare. Zona a fost declarata prin lege ca protejata, din anul 2000. Pe aria parcului se mai intalnesc laleaua pestrita, declarata monument al naturii si ocrotita prin lege, cat si o colonie de starci cenusii.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016