Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Strategia Comisiei Prezidentiale prevede schimbari ale impozitului pe terenul agricol

strategia-comisiei-prezidentiale-prevede-schimbari-ale-impozitului-pe-terenul-agricol

In strategia elaborata de Comisia Prezidentiala pentru Politici Publice de Dezvoltare a Agriculturii in Romania, se precizeaza ca este posibil ca impozitul pe terenul agricol, pe viitor, sa fie diferentiat, in functie de statutul proprietarului, daca o astfel de politica ar fi compatibila cu regulamentul european.


„Se poate spune ca o crestere a impozitarii fermelor (inclusiv a impozitelor pe terenul agricol), pe fundalul crizei economice si a unui mediu economic neprietenos, ar putea afecta negativ performantele economice ale fermelor din Romania (mai ales ale celor de nivel mediu si mic), data fiind slaba lor capitalizare si vulnerabilitatea la conditiile de mediu. Avand in vedere aceasta situatie, poate ar fi oportun ca pe viitor, in cazul in care o astfel de politica este compatibila cu viitoarele regulamente europene pentru exercitiul bugetar de dupa 2013, sa se aplice o diferentiere a impozitului pentru terenul agricol, in functie de statutul proprietarului (la fel ca in cazul Finlandei sau al Greciei)”, se explica in strategia Comisiei Prezidentiale.
 
In acest caz, daca proprietarul, chiar si persoana juridica, este fermieri sau daca da in arenda terenul pentru o perioada lunga de timp pentru a fi exploatat de alt fermier, acesta sa ramana cu valoarea actuala a impozitului si chiar sa fie scutit de impozitul pe arenda. In cazul in care proprietarul nu este fermier, adica nu lucreaza activ terenul si acesta nu este nici arendat pentru a fi lucrat, in documentatie se arata ca atunci, terenul este detinut in scop imobiliar, urmand sa fie impozitat ca atare, dupa cum se prevede in Codul fiscal din 2012, unde valoare minima a impozitului pe terenul pentru constructii in intravilan este intre 153 si aproape 4000 de lei/ha.


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h








Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton