Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Stratergia de cercetare si dezvoltare in domeniul agroalimentar, dezbatuta la MADR

stratergia-de-cercetare-si-dezvoltare-in-domeniul-agroalimentar-dezbatuta-la-madr

Ministrul Petre Daea a deschis lucrarile conferintei la nivel inalt privind cercetarea agricola – baza de dezvoltare a agriculturii europene, zonelor rurale si a bioeconomiei, organizata de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale la Palatul Parlamentului, in contextul Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene.


Manifestarea a reunit factori de decizie in domeniul cercetarii din cadrul Comisiei Europene, inalti oficiali din statele membre ale Uniunii Europene, reprezentanti ai organizatiei internationale a fermierilor COPA-COGECA, cadre universitare renumite, personalitati din mediul academic si al cercetarii agronomice din Romania si din strainatate, antreprenori din sectoare bazate pe bioresurse, experti in domeniul consultantei agricole.
 
Obiectivul conferintei a fost acela de a intruni experti, cercetatori si profesori cu reputatie internationala care au schimbat idei, au impartasit din experienta lor si totodata au facut recomandari, oferind solutii practice in domeniul cercetarii agricole si a bioeconomiei.
 
In cadrul evenimentului au avut loc mai multe sesiuni de dezbateri structurate pe mai nulte subiecte. Prima sesiune a fost dedicata tematicii cu privire la deficientele in punerea in aplicare a inovatiilor in agricultura durabila: imbunatatirea AKIS (Sistemul de cunostinte si inovare in agricultura).
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

A doua sesiune a vizat bioeconomia ca vehicul pentru dezvoltarea rurala, a treia sesiune s-a referit la subiectul provocarilor pentru cercetarea si inovarea in agricultura si bioeconomie in Europa Centrala si de Est, iar in cadrul ultimei sesiuni au fost discutate aspecte privind strategiile pentru dezvoltarea bioeconomiei.
In cadrul conferintei ministrul Daea a afirmat ca imi doresc ca Romania sa fie parte a schimbarii si sa figureze pe harta bioeconomiei, gratie proiectelor de cercetare si inovare de care am putea beneficia”. In acest sens, ministrul a evidentiat faptul ca dezideratul tarii noastre este acela de a avea o viziune guvernamentala care sa intruneasca un consens si sa fundamenteze o strategie nationala pentru stimularea dezvoltarii bioeconomiei in directia dorita.
 
MADR sustine domeniul bioeconomiei si al cercetarii/inovarii prin imbunatatirea vizibilitatii, la nivel national, prin organizarea de evenimente pe aceasta tema si prin consolidarea rolului de vector al schimbarii, la nivel international, aderand la initiativa BIOEAST, care contribuie la dezvoltarea Spatiului European de Cercetare in sectoarele bioeconomiei (in special in agricultura).
 
Strategia  pentru cercetare - dezvoltare -  inovare in domeniul agroalimentar  pe termen mediu si lung 2014-2020/2020 – 2030 a MADR, are ca obiectiv strategic principal, in domeniul bioeconomiei, evaluarea fezabilitatii pe termen mediu si lung a potentialului bio-economic national pentru producerea de bioresurse non-alimentare sub impactul schimbarilor climatice.
 
Comisia propune o contributie mai puternica in domeniul bioeconomiei in noua PAC 2021-2027.  Astfel, prin eforturile conjugate ale celor doi Comisari europeni, Carlos Moedas si Phil Hogan, Comisia Europeana face pasi concreti catre sustinerea Bioeconomiei prin bugetarea consistenta a programului de cercetare si inovare Orizont 2020, incluzand si bioeconomia.
 
In incheierea discursului sau, ministrul a declarat ca bioeconomia este vazuta ca o modalitate de a inchide lanturile valorice specifice economiei bazate pe bioresurse. Astfel, la nivelul Ministerului Agriculturii se va derula un proiect cu sprijinul Academiei Romane care vizeaza consolidarea capacitatii administrative de a gestiona politici publice in sectorul bioeconomiei si dezvoltarea de competente pentru angajatii din administratia agricola centrala si locala.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016