Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Strugurii au preturi mici in aceasta toamna, se plang viticultorii


Viticultorii vranceni se plang din cauza preturilor mici pe care le obtin pe struguri. In comunele care nu au deschidere la drumul european E 85, pretul strugurilor poate sa ajunga si la 0,45 lei/kilogram, in timp ce in pietele amenajate pe drumul european, strugurii se vand cu 0,6-0,9 lei/kilogram, scrie Romania Libera in editia de marti.
In ambele cazuri preturile acopera cu putin preturile de productie, in conditiile in care viticultorii nu folosesc nici cele mai scumpe solutii de stropit via si nici cele mai sofisticate utilaje de lucrat pamantul.

Presedintele Federatiei Viticultorilor din Vrancea, Toader Manole, este de parere ca pentru a putea supravietui viticultorii ar trebui sa vanda kilogramul de struguri cu minim un leu. El spune ca s-a ajuns la situatia in care strugurii sa nu aiba valoare intrucat "nici un procesator nu a primit credite de la banca pentru a putea achizitiona productia de pe piata".

"Stam blocati cu strugurii in camp si asteptam sa se strice, sa mucegaiasca", spune Toader Manole. O pozitie similara o au si alti producatori particulari. "Suntem, pur si simplu, umiliti de precupeti care vin si ne ofera preturi de nimic. Nu avem ce face cu strugurii ca marii procesatori nu cumpara. In aceste conditii suntem la mana celor care se ocupa cu vanzarea strugurilor pe piata si care ne ofera preturi derizorii. Ca in anul acesta nu a fost niciodata o bataie de joc mai mare", sustine un particular care vinde struguri pe E 85.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Si in cazul viticultorilor care fac vin din struguri situatia este similara. Ei spun ca nici vinul nu are cautare si ca budanele sunt pline de cativa ani. "Vinul este 2,5 lei, dar nimeni nu cumpara. Lumea prefera sa dea 6 lei pe doi litri de bere", se vaita viticultorii vranceni.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016